Negro Guiseppe

Loading Als favoriet toevoegen

Fluweelzachte wijnen voor elk moment.

Adresgegevens
Via Gallina 22, 12052 Neive (CN)
“De wijnen van Guiseppe Negro brengen het Italiëgevoel thuis. ”
Wijnboer

Negro Guiseppe

Wijn waar je blij van wordt.

Negro Guiseppe is één van onze favoriete wijnmakers. Het is een klein wijnhuis in de gemeente Neive. Wij hebben kennis gemaakt met de parels van Negro Guiseppe bij enoteca Al Nido della Cincialeggra. Standaard nemen we hiervan een aantal dozen mee naar huis. Het herkenbare etiket met gekleurde diagonale lijn, zorgt dat je meteen juist pakt. Dan weet je, dat wordt genieten! Al heeft de Monsú een klassiek gestyleerd eigen label.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Roero Arneis
Rosé wijn
- Nebbiolo

Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Nebbiolo
Dessertwijn
- Grappa

Wijnproeverij

Wil jij meer weten over deze verrukkelijke wijnen? Een inspirerende wijnproeverij plannen? Of lekkere flessen voor thuis inslaan? Of wil je het groter aanpakken en deze wijnen importeren? Mijn Italiaanse tante legt met genoegen contact voor je. Kleine moeite, groot plezier.

Ik wil meer weten

Wijngaarden

De wijngaarden van het wijnhuis liggen prachtig. Je kunt een rondleiding met proeverij bij hun oude wijnkelders boeken. Daarna kun je genieten van een mooi glas op het zonnige terras. Op het Monsú terras kijk je uit over de wijnranken met Nebbiolo-druiven. Guiseppe Negro leidde in de jaren vijfig het wijnbedrijf. Inmiddels heeft zoon oenoloog Giorgo de wijnstok overgenomen.

Mooi collectie

Wat kan ik vertellen over de wijnen van Guiseppe Negro? De Roero Arneis DOCG ‘Arbeuj’ is fluweelzacht zonder te verliezen aan frisheid. Een lekkere zomerse wijn als aperitief of bij een salade. Barbaresco ‘Pian Cavallo’ is complex, vol en rijk in de mond. het is daarom een goed gezelschap bij rood vlees, wild en kaas. Net zoals  de volzachte Barbaresco ‘Gallina’. Monsú Langhe Nebbiole DOC is een echte heer. Vol van smaak, met harmonische tannines en een intens bouquet van rijp fruit en kruiden. Zo’n fles die je met vrienden drinkt bij een stuk kaas of tijdens een stevig diner met een sappig stuk vlees. Afijn, de overige wijnen laat ik aan jullie eigen smaakpapillen toe.

 

Negro Guiseppe

Vakmanschap

Giorgio en Marco zijn trotse wijnmakers. Het bijzondere is, dat zij van elk geproduceerde fles een paar exemplaren bewaren in een speciale ruimte. Door de jaren heen hebben zij zo heel wat flessen staan. Smaak- en kwaliteitsvergelijk is daardoor altijd mogelijk. Ook zorgen zij dat de geproduceerde voorraad in de best mogelijke condities bewaard blijft. Een rondleiding door de kelders met de verhalen van de wijnmakers is een belevenis an sich.

 

 

 

Wijnproeverij

Negro Guiseppe ontvangt je graag in hun proeflokaal met schitterend uitzicht op de wijnvelden. Voor een proeverij vanaf 1,5 uur met rondleiding vragen zij een kleine vergoeding vanaf 25 euro per persoon. Dit is het absoluut waard. Je kunt daarna de lekkerste wijnen inslaan voor thuis.

Er zijn drie soorten proeverijen: Pulin, Gran Monsu of de beste oogstjaren van Barbaresco. Doe nu een reserveringsaanvraag en tante kijkt of er plaats is.

Wijnproeverij Negro Guiseppe

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?