Al Nido della Cinciallegra

Loading Als favoriet toevoegen

Uitgebreide collectie wijnen uit de regio.

“Plopperdeplop. Hier ontkurken ze met plezier voor jou de lekkerste wijnen”
Enoteca

Al Nido della Cinciallegra

Wijnparadijs

Al Nido della cinciallegra in Neive is dé enoteca waar tijd je omarmt. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je zo een paar uur onder dak. Hoe komt dat? Luca en Michela runnen de winkel met passie. Zij hebben een selectie van honderden wijnen op het schap staan. Ondanks dat enorme aantal, weten ze exact wat zij in huis hebben. Van toonaangevende labels zoals Gaja tot pareltjes van lokale wijnproducenten. Verder hebben ze dessertwijnen, grappa’s en delicatessen. Het moet dus gek lopen, willen ze niks van jouw gading hebben.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Chardonnay
- Gavi
- Roero Arneis
Rosé wijn
- Nebbiolo

- Pinot Noir
Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Ruché

- Nebbiolo
- 
Barbaresco
- 
Barolo
Dessertwijn
- Zoete wijn
- Moscato
- Grappa

Wijnproeverij

Wil jij meer weten over deze verrukkelijke wijnen? Een inspirerende wijnproeverij plannen? Of lekkere flessen voor thuis inslaan? Of wil je het groter aanpakken en deze wijnen importeren? Mijn Italiaanse tante legt met genoegen contact voor je. Kleine moeite, groot plezier.

Ik wil meer weten

Smaakmakers

Met een paar gerichte vragen, proberen ze je jouw smaakvoorkeur te analyseren. Een wijnproeverij start je met frisse, witte wijnen. Roero Arneis, Gavi, maar ze hebben ook fruitige rosés. Elke proefronde krijg je vier proefglazen voorgezet van verschillende smaakniveaus. Daarna bouwen ze de proeverij op zoals het hoort: van lichte wijn naar telkens wat zwaarder. Van elegante Dolcetto’s tot robuuste Barbaresco’s en Barolo’s. Al Nido della Cinciallegra maakt gebruikt van het Coravin systeem. Dit is een speciale krukkentrekker dat uitschenken mogelijk maakt, zonder de fles te ontkurken. Hierdoor kun je de beste wijnen per glas proeven.

Al Nido della Cinciallegra

Wijnparadijs

Ik kom graag bij Al Nido della Cincialeggra. Menigmaal is onze wijnkelder gevuld met hun fijne flessen. Zo hebben we hier voor het eerst de wijnen van wijnboer Ca’  Richeta Enrico Orlando geproefd. Een klasgenoot van Luca. Maar de wijnen van Paolo Scavino, Fontanabianca, Moccagatta, Guiseppe Negro liggen hier eveneens om gedronken te worden. Michela serveert tijdens de wijnproeverij lekkere hapjes. Verstandig is het om de wijn uit te spugen, maar hé, doorslikken is lekkerder. Dus die hapjes zijn van harte welkom. Ook om je smaak te neutraliseren overigens. Heb je je keuze gemaakt, dan verpakken ze de wijn perfect voor je. Bij de aanschaf van 6 flessen of meer krijg je 10% korting.

Zonnig terras

Je bent niet altijd in de gelegenheid voor een uitgebreide wijnproeverij. Bij Al Nido della Cincialeggra kun je ook gewoon een glas wijn bestellen. Laat je hierbij vooral verrassen. Het is gezellig om binnen te zitten maar buiten is het eveneens heerlijk op het terras. Neive is een middeleeuws toeristisch dorpje. Desondanks zit je hier tussen de locals. Heb je na een uitgebreide wijnsessie zin in eten? Donna Selvatica om de hoek is een aanrader. Overigens kun je in de enoteca lekkere pasta’s, dips, honing, chocoladepasta en andere delicatessen kopen. Salute!

Al Nido della Cinciallegra, Via Cocito 1, 12052 Neive CN 

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?