Adopteer een wijnstok

Bijzonder cadeau

“Een bijzonder cadeau voor elke gelegenheid”

Adopteer een wijnstok

Voor een grote glimlach en een blij gevoel

Adopteer een wijnstok is een bijzonder cadeau om weg te geven of om jezelf mee te verwennen. Je wordt symbolisch eigenaar van een stukje wijngaard in Piemonte. Een rij wijnstokken van het druivenras Chardonnay, Barbera of Nebbiolo. Bij de adoptie zit een wijnproeverij voor twee personen inbegrepen. Je hebt daardoor een reden om naar het mooie Italië af te reizen om jouw druivenranken te bekijken.

Hoe werkt adopteer een wijnstok?

In de wijngaard van wijnmakerij Giachino in Costigliole d’Asti adopteer je een rij met wijnranken. Adopteer een wijnstok geldt voor één jaar. Wijnboerenfamilie Giachino verzorgd de wijnstokken: meermaals snoeien en natuurlijk het oogsten medio augustus/september. Pa en ma, twee broers, een zus en zelfs opa werken hard op het land om verrukkelijke wijnen te produceren. Jij hebt de keuze uit Spumante Chardonnay Metodo Classico, Chardonnay, Barbera d’Asti, Barbera d’Asti Superiore of Nebbiolo. Gedurende het adoptiejaar kun je de wijngaard bezoeken. Deze ligt in het hart van Piemonte op de grens van Monferrato en de Langhe. Je krijgt samen met een metgezel een warm welkom met een proeverij van drie glazen wijn. Kom je tijdens de oogstperiode dan zie je de wijnmakerij in volle werking.

Ik wil bij tante logeren

Gaaf zeg. Bij Mijn Italiaanse tante overnachten in haar Bed & Wine in Costigliole d'Asti. Ik wil graag wakker worden van fluitende vogels, uitkijken op de glooiende heuvels met wijnranken en genieten van een goed glas wijn.

Ik wil logeren

Adoptie

Bij adopteer een wijnstok hoort een adoptiecertificaat. Daarop staat jouw naam en de rij wijnranken aangegeven. Ook maken we een foto van jouw wijnstok. Verder zijn zes flessen wijn inbegrepen en de eerder genoemde proeverij. Op één fles plakken we desgewenst een sticker met een handgeschreven korte boodschap. Je kunt de wijn zelf ophalen of op laten sturen. Geef je adopteer een wijnrank cadeau dan houden we natuurlijk geheim dat jij dit geweldige cadeau geeft. Het certificaat en de foto’s mailen we naar jou. Om de adoptie in gang te zetten, vul je het adoptieformulier in. Je krijgt vervolgens een mail met een factuur. Zodra we de betaling hebben ontvangen, maken we de adoptie in orde. Is er haast bij, stuur ons een betalingsbewijs, zoals een kopie van je bankafschrift.

Wijnrank adopteren

Goed om te weten

Misschien is een bepaalde datum belangrijk: op het adoptiecertificaat of het oogstjaar van de wijn. Geef dit duidelijk aan. Houd er rekening mee dat wijn tijd nodig heeft om te rijpen. Zeker de Superiores en Spumante. Hiervan wijkt het oogstjaar af van het adoptiejaar. Voor de andere wijnen is het afhankelijk van de besteldatum, de oogst en of de wijn al gebotteld is.

Adoptieprocedure

  1. Vul het adoptieformulier volledig in
  2. Je ontvangt per e-mail een factuur, maak per omgaande het bedrag over. Stuur eventueel het betalingsbewijs naar tante.
  3. Zodra wij de betaling ontvangen hebben, maken we het bord voor in de wijngaard en schieten we een foto. De foto van jouw wijnstok en adoptiecertificaat sturen we per mail toe.
  4. Gedurende het adoptiejaar kun je via tante een afspraak maken voor een bezoek aan de wijngaard met wijnproeverij. Je kunt dan gelijktijdig je doos wijn ophalen.
  5. Wil je de flessen opgestuurd hebben, dan gaan deze op de post in een herbruikbare thermobox. Verzending duurt ongeveer 6 dagen.
Wijnrank adopteren

Kosten en bestellen

Inbegrepen
Adoptie voor 1 jaar
Certificaat (digitaal) van de adoptie
Gepersonaliseerd bordje aan begin van de rij met wijnranken
Foto (digitaal) van jouw rij wijnranken
Gepersonaliseerde sticker op één fles
Wijnproeverij voor 2 personen tijdens adoptiejaar

Kosten
€ 137,50 – 6 flessen Chardonnay
€ 137,50 – 6 flessen Barbara d’Asti
€ 175,00 – 6 flessen Barbera d’Asti Superiore ‘800 DOCG
€ 175,00 – 6 flessen Chardonnay Brut Metodo Classico
€ 200,00 – 6 flessen Nebbiolo Superiore ‘800 DOC

Optioneel verzending
Verzendkosten € 48,00 per doos met zes flessen naar Nederland.  De wijn wordt verpakt in een herbruikbare thermobox. Andere landen op aanvraag.

Wijnrank adopteren

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?