Cattedrali Sotterrane Canelli
Ontdek de magie onder de stoeptegels van de Spumante-stad in Piemonte.
Canelli heeft meer dan 20 km lengte aan ondergrondse wijnkelders: de Cattedrali Sotterrane Canelli. Architectonische en wijnbouwkundige hoogstandjes uit eind 1800. Deze zogenaamde infernòts zijn namelijk met de hand gegraven zonder machines. In deze kelders was er van oudsher geen licht en ventilatie. Daarom ideaal voor het bewaren van versproducten en wijn. Het kalksteen van de muren heeft bovendien een positieve invloed op de smaak van de wijn, vooral op mousserende wijn die geproduceerd wordt via de metodo classico.
Cattedrali Sotterrane Canelli
De metodo classico is een procédé waarbij de wijn een tweede gisting heeft op fles. Hierdoor krijgt stille wijn een verfijnde bubbel. Het was Carlo Giancia die als eerste de zoete moscatodruif gebruikte voor het maken van mousserende wijn oftewel spumante. In de Cattedralli Sotterrane Canelli zijn vier grote wijnhuizen gevestigd, waarvan drie te bezoeken zijn. Met e Mijn Italiaanse tante kun je de wijnkelders bezoeken onder leiding van een Engelstalige gids met aansluitend een lunch.
Als favoriet toevoegen