B&B Contrada dei Giardini

Loading Als favoriet toevoegen

Art Nouveau palazzo in historisch centrum van Cuneo. Lekker ontbijtje.

Adresgegevens
Via Amedeo Rossi, 12100 Cuneo (CN)
Cuneo, CN

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Zorgzame gastvrouw
  • Mooi historisch pand
  • Midden in het centrum

B&B Contrada dei Giardini

B&B Contrada dei Gardini ligt midden in het oude centrum op loopafstand van alles wat je kunt beleven in Cuneo.

Bij B&B Contrada dei Giardini verwacht je iets met tuinen. Die vind je er echter niet. De naam is namelijk een verwijzing naar de historische naamaanduiding van het district. Daarentegen barst dit sfeervolle zeventiende-eeuwse palazzo van historie. B&B Contrada dei Giardini ligt midden in het centrum van Cuneo. In een straat waar de tand des tijds haar sporen heeft achtergelaten. Scheve huizen met gebladderde verf, verroeste regenpijpen en onregelmatige keien op de straat. Laat je daardoor niet ontmoedigen, zodra je de trappen naar de bed & breakfast neemt, kom je terecht in een elegante residentie. Wat tref je zoal aan? Schitterende beschilderde plafonds in de ontbijt- c.q. relaxruimte, mooi oud houtwerk in de gangen en kamer en tot slot kunstwerken aan de muur. De B&B heeft meerdere kamers maar is kleinschalig en gemoedelijk van opzet.

B&B Contrada dei Giardini

De B&B-kamers zijn ingericht met antiek meubilair. Bedden, kasten en een zitje hebben sierlijk houtsnijwerk. Er zijn glimmend houten vloeren. En zonnig geel in de stoffering. De badkamer is luxe. Fijne zeepjes en shampoo en dikke handdoeken liggen voor je klaar. Ook is er een fles water op de kamer. Een klein Frans balkonnetje geeft uitzicht op de binnentuin. De airco snort in de zomer voor een aangename temperatuur in de kamer. De zorgzame eigenaresse is superaardig. Toon je interesse in de historie van haar mooie appartement, dan mag je misschien een glimp opvangen van de authentieke keuken. Een plaatje! In deze keuken bereidt ze vol enthousiasme een ontbijt voor je. Verse cappuccino, knisperende broodjes en een gebakken of gekookt eitje. Je roept maar! B&B Contrada dei Giardini is een fijne plek om te overnachten. Zeker als je van oude panden houdt en persoonlijke aandacht waardeert.

Cuneo is een leuke stad om te bezoeken. Op dinsdag is er een enorme markt. Er zijn terrasjes, musea en verschillende indrukwekkende monumenten. Ga ook een kijkje nemen in het stadspark.

Faciliteiten bij B&B Contrada dei Giardini
Ontbijt
Airco
Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Bekijk beschikbaarheid B&B Contrada dei Giardini
Beschikbaarheid bekijken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?