San Giovanni Resort

Loading Als favoriet toevoegen

Sobere kamer maar luxe kloosterleven in het mooie Saluzzo

Eigen website bekijken
Adresgegevens
Via San Giovanni 9/A, 12037 Saluzzo (CN)
Saluzzo, CN

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Goddelijk ontbijt
  • Gastvrijheid met een griffel
  • Rustieke omgeving

San Giovanni Resort

Een middeleeuws verblijf met moderne faciliteiten.

Sober in elegantie. Dat is de beste omschrijving van San Giovanni Resort. Een vijftiende-eeuws klooster in het historische centrum van Saluzzo. Het Dominicanen klooster grenst direct aan de Kerk van San Giovanni. Dat op zich is al bijzonder. Met respect voor de wortels van zijn oorsprong is het imponerende klooster gerestaureerd en ingericht. Zonder kil of afstandelijk te zijn. Sterker nog, de ingetogen sfeer zorgt voor een serene rust. Zorgen vallen van je schouders. De medewerkers zijn warm en gastvrij. Niets is teveel om jou een uniek verblijf te geven. Het klooster ligt in het hart van het middeleeuwse Saluzzo. Te voet kom je daarom overal.

Uitstekende verzorging

Via een echte kloosterdeur stap je de knusse hotelkamer binnen. Een heerlijk bed, een grote linnenkast en een bureau staan tot je beschikking. Daarnaast heb je een hele gerieflijke, slim ingerichte badkamer met een stortdouche. Natuurlijk staan er weldadige flesjes met douchegel en shampoo. San Giovanni Resort heeft een goed restaurant. Helaas hebben we daar geen gebruik van gemaakt. Ik zeg helaas, want het zag er heel goed uit. Uiteraard hebben we wel een ontbijt genuttigd. Dit is een ontbijt met een hoofdletter O. Een mooi gedekte tafel met alles wat je je maar wensen kunt. Van knisperende croissant met lekkere jammetjes tot een schaal vol fruit. Van een schare aan yoghurt tot huisgebakken koekjes.

Faciliteiten bij San Giovanni Resort
Airco
Ontbijt
Restaurant
Tuin

Kan ik je ergens mee helpen?

Ben je nog nooit naar Piemonte geweest? Dan kan ik me voorstellen dat je vragen hebt. Over de regio zelf, overnachtingsmogelijkheden onderweg, mooie plekken of anderszins. Vind je het fijner om een kant-en-klare reis door mij uitgestippeld te hebben? Dan kan natuurlijk. Laat het me weten en ik help je met plezier.

Kan ik je ergens mee helpen?
Zien

De scheve huizen

Doen

San Giovanni Chiesa bezoeken

Beleven

De erkers van La Castiglia

Charmant Saluzzo

San Giovanni Resort is al een bezienswaardigheid ansich. Vooral door de aangrenzende kerk. Via de karakteristieke binnenplaats glip je zo de gelijknamige kerk in.

Saluzzo is een soort van openluchtmuseum door haar middeleeuwse huizen met terracotta daken . Maar trek goed schoeisel aan als je op pad gaat. Ook al is het restaurant bijvoorbeeld op steenworp afstand. De straatjes van het middeleeuwse stadje zijn geplaveid met kinderkopjes. Door de jaren heen zijn deze steentjes zo glad geworden dat je ze alleen kunt betreden met zolen die grip hebben. Geen schoenen met gladde zolen aantrekken dus.

De Pefirerique van Parijs

De weg naar het klooster was voor ons enigszins stressvol. Onder de oude poort reden we het kunstige oude centrum binnen. Smalle straatjes, glimmende steentjes en kleurrijke huizen schitterden ons tegemoet door het autoraam. Je bevindt je in een Zone  Traffico Limitato. Geen tot weinig verkeer dus. Van het hotel krijg je een duidelijke routebeschrijving, met plaatjes van gebouwen omdat de navigatie je waarschijnlijk niet leidt tot waar je wezen moet. Perfect, ware het niet dat bij ons op verschillende plekken bouwwerkzaamheden waren waardoor veel straten versperd waren. Ken je moeder de vrouw met de kaart op haar schoot in de auto rijdend op de Periferique van Parijs? Zo voelde ik me. We reden rondjes zonder ergens te komen.

Wat een service!

Meermaals zijn we teruggekeerd naar het parkeerterreintje buiten de poort onder aan de heuvel. Daar gingen we weer….nieuwe poging. Te lange leste hebben we het hotel gebeld. Telefoon op de speaker en zo leidden ze ons buiten het oude centrum om naar plek van bestemming. Totdat….precies wederom een wegversperring. De gerant is in zijn auto gesprongen en heeft ons met een grote glimlach naar het hotel getaxied. Wat een service!

Bekijk beschikbaarheid San Giovanni Resort
Beschikbaarheid bekijken

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?