Dromen maak je waar

Wat maakt jou anders?

“Slapen kun je overal”

B&B starten

Een B&B starten is niet uniek. Jouw concept moet dat wel zijn.

Droom jij van een B&B starten in Piemonte? Tante begrijpt dat wel. Die droom komt me namelijk bekend voor. Soms sta je op een punt van je leven, dat je denkt: “Ik ga het anders doen” of “Ik volg mijn hart en Ik vertrek”. Voor mij, Xandra Derks, was dat het moment de periode van bezinning tijdens de covid-periode om het roer om te gooien. Onze emigratieplannen zijn hierdoor 10 jaar versneld. Waarom wachten tot we tegen de pensioengerechtigde leeftijd zijn? Wat houdt ons tegen om nu al naar Piemonte te gaan?

B&B starten

Van origine ben ik communicatieadviseur en ik heb onder meer een vergaderlocatie gerund. Op het moment dat wij het besluit hadden genomen om naar Italië tef emigreren ben ik direct gestart met de vormgeving van de ideeën om een bestaan op te bouwen in den vreemde. Ik heb binnen korte tijd Mijn Italiaanse tante gelanceerd. Ook hadden wij al vrij snel een helder beeld van het concept en doelgroep voor onze toekomstige Bed & Wine Casa di Mia Zia. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een cascina tussen de wijngaarden. Zomaar een B&B starten in Piemonte geloof ik niet in. Je moet een plan hebben. Het onderscheidend vermogen in markt met veel aanbod is essentieel om succesvol te zijn.

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Eén uit duizenden

Op dit moment schieten de B&B’s en vakantiehuizen als paddenstoelen uit de grond. Vastgoed is voor Noord-Europeanen relatief voordelig. Wanneer je ook nog eens het geduld en budget hebt om een vintagehuis te moderniseren en om te toveren tot een vakantieoord ben je spekkoper. Denk je. Een B&B starten is meer dan het renoveren van een huis, het inrichten van wat kamers, een zwembad aan laten leggen en ontbijtjes serveren. Uiteraard helpen boekingsplatform als Booking en AirBnB om gasten te krijgen. Maar je betaalt de hoofdprijs aan commissie. Een voordeligere optie is een vermelding op Mijn Italiaanse tante. Ook dat draagt zeker bij aan het krijgen van klandizie. Sterker nog, Casa Calosso maakt alleen gebruik van ons platform en heeft daarmee voldoende gasten.

Adverteren op Mijn Italiaanse tante

Strategie

Het succes van je B&B of de verhuur van een vakantiewoning begint met een fantastische locatie, mooie inrichting en uitstekende gastvrijheid. Echter is het belangrijk van tevoren te bedenken op wie je je richt. Wat is je concept? Hoe zit je verdienmodel in elkaar? Kun je rondkomen van de verhuur van kamers of zijn er andere inkomstenbronnen nodig? Helaas is enthousiasme en doorzettingsvermogen niet voldoende om bestaansrecht in Italië te hebben. Een doordacht plan is de basis. Dat kan op één A4, als er maar een strategie is. Een strategie gaat verder dan reclame en promotie, zelfs de keuze van inrichting, het aanbod en mogelijke alternatieve inkomstenbronnen. Ik kan je hierbij helpen: conceptvorming, interieurinrichting, logo-ontwerp, website, fotografie (inclusief drone), teksten, social media en alles wat daarbij komt kijken. Je bepaalt zelf waar je hulp bij nodig hebt.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?