Bankrekening openen Italië

De eerste dagen in Piemonte als emigrant….

“Even een bankrekening openen.......niets is even.....”

Bankrekening openen Italië

Vandaag, 17 januari, op missie: een bankrekening openen Italië. We moeten in het systeem komen, zoals de Italiaanse accountant dat noemt. Onze eerste poging in ons dorp Costigliole d’Asti is mislukt. Ik had keurig een afspraak gemaakt via internet. Helaas was die afspraak niet doorgekomen. Paniek in de tent. Wat komen jullie doen?

Bankrekening openen Italië

De directrice keek ons argwanend aan. Een bankrekening openen Italië? Dat kan zomaar niet. Daarvoor moet je eerst resident worden, een inkomen hebben en belasting betalen. Heb je documenten bij je? Ik overhandig braaf mijn paspoort en de eigendomsakte van het huis. Ze bestudeert alles. Maar nee, niet voldoende. In één dag zijn we al in een vicieuze cirkel beland, immers om inkomen te ontvangen heb je een bankrekening nodig. Residentie krijg je pas als je een inkomen hebt. Welkom in Italië. We hebben daarom onze Italiaanse accountant ingeschakeld, want rondjes lopen in het bureaucratisch systeem is niet onze hobby.

Pelletjacht

Verder op pelletjacht want er is sneeuw in aantocht. Pellets zijn schandalig duur. In mijn woon- leef- werkruimte staat een pelletkachel. Als die brandt, hoef ik niet de houtgestookte cv aan te zetten. Consequentie is wel dat het in mijn slaap- en badkamer berenkoud is. Dus ik laat het afhangen van mijn dagindeling wat ik aansnor. Gisteren in ieder geval een berg hout naar binnen gesjouwd. Bult op. Het boerenleven zorgt dat ik niet meer naar de sportschool hoef.

Internet

Een bankrekening openen Italié is toch wel een noodzakelijk kwaad. Zodra ik een bankrekening heb, ga ik internet regelen. Dan kan ik tv-kijken en internetten. De avonden alleen in mijn uppie op een stoel (geen bank hier) met alleen een telefoon, haperende verbinding en een e-reader zijn wat saai.  Verder hebben we nieuwe plannen voor de indeling van het huis. Dus voor de geometra nieuwe plattegronden maken. Kortom, genoeg te doen.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?