Bouwbedrijven Italië

Hoe kom je aan een aannemer?

“Wanneer gaan we starten? Domaní! Als het aan mij ligt......”

Bouwbedrijven Italië

Bouwbedrijven Italië, hoe kom je daaraan? In Nederland is het al een uitdaging om een betrouwbare bouwer te vinden die tijd heeft, laat staan in Italië. De afgelopen jaren werden er namelijk forse bouwsubsidies gegeven om je huis te renoveren en te verduurzamen. Daarvan is gretig gebruik maakt, ook op de verkeerde wijze (lees fraude). Prijzen rezen daarbij de pan uit en bouwers waren niet beschikbaar. De regelgeving voor bouwsubsidies is daarom aangepast. Het geld krijg je niet meer in je hand, maar is deels belastingaftrekbaar. Jammer voor ons, maar daarentegen hebben bouwers weer meer tijd.

Computo metrico

Aangezien de computo metrico gereed is, zijn we op zoek gegaan naar bouwbedrijven Italië. De geometra heeft een voorzet gedaan. Daarnaast hebben wij in ons Italiaanse vriendennetwerk rondvraag gedaan voor juiste partijen. Elk bouwer nodigen we uit voor een bezichtiging van het huis waarbij de geometra het voortouw neemt. Hij licht toe wat er moet gebeuren. Voor mij gaat het dan om een eerste indruk. Met welke ideeën komt de Italiaanse aannemer? Hoe makkelijk gaat hij om met de taalbarrière? Tijdens de rondleiding komen we altijd terecht in de woonkamer, keuken en eetkamer. Dan begint het.

Bouwbedrijf Italië

De eerste rondleidingen probeerde de geometra me steevast te overtuigen dat de vloer in de woonkamer moest blijven liggen. Hij vindt hem namelijk prachtig. Ik niet! Ik vind het een groen-wit dambord waar je tureluurs van wordt. “Maar Xandra, het is Piemontees. Het is duur om hem te vervangen. Hij ziet er nog goed uit. Het brengt veel stof met zich mee om hem eruit te laten halen. Ik weet niet of hij eruit kan.” En zo maar door. Ook het feit dat wij een eetkamer willen alleen voor onszelf, snap hij niks van. “Is dit niet voor de gasten voor ontbijt?” Nee, de gasten hebben ieder een eigen woonkeuken waar ze eten kunnen bereiden. “Maar je hebt al zo’n grote woonkamer, waarom nog een eetkamer?”

Breinbreker

De huidige keuken wordt de eetkamer. Met een trapje van drie treden kom je via een kabouterdeur in de bijkeuken. Wij willen een openkeuken waar we de keuken en bijkeuken enigszins bij elkaar trekken. Enigszins want tussen deze twee ruimtes zit een enorm dikke muur. Al kan er maar een metertje extra geopend worden, zijn wij al blij. Maar technisch is dit een uitdaging. Verder zit in de bijkeuken een trap waar je alleen als minimens naar boven kunt. Wat ons betreft weghalen. Dat kan, maar er moet een pilaar blijven staan. Dat betekent dat ik mijn keukenontwerp moet aanpassen. Allora, ik ben flexibel. Doen we. Hoe dan ook is, de keuken en bijkeuken een hoofdbreker voor de bouwbedrijven Italië. Een ingenieursbureau maakt de berekeningen. Ik vind alles goed, zolang de boel maar niet instort.

Waar staan we nu? We hebben vier bouwbedrijven op bezoek gehad. Drie gaan een offerte uitbrengen. Verder hebben we er nog twee achter de hand. Als het goed is, krijgen we uiterlijk deze week de offertes. Wanneer starten? Mijn antwoord: domaní. Zo snel mogelijk dus.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?