Bouwbegeleider

Een Tukker oet Twente

“Leu oet Weerselo die kunt dat”

Bouwbegeleider

Razend enthousiast waren we over de bouwbegeleider met architect. Totdat we de offerte van de architect kregen: opgesteld in percentages en volledig afhankelijk van het bouwbudget. Tijdens het gesprek hebben we al te kennen gegeven het fors te vinden. Dan ga je toch op onderzoek uit. Is het reëel? Wordt er gebruik gemaakt van onze situatie?

Bouwbegeleider

Ondertussen meldde zich via de socials een partij die ik ken uit het netwerk in Arnhem. Zij zijn gespecialiseerd in renovatieprojecten in Piemonte. “Kunnen wij helpen?” Feitelijk is het zo moeilijk niet: een bestek opstellen en vergunning aanvragen. Het halve werk heb ik zelf al gedaan met een overzicht van de werkzaamheden in een Excel spreadsheet. Oké, kom maar door met een voorstel. Ook hebben we een nieuwe geometra geraadpleegd via een Italiaanse vriend. Een vriend die het leuk vindt om als intermediair voor buitenlanders bij bouwprojecten op te treden. Als hulp bij kopen en wonen in Piemonte. Een soort van bouwbegeleider. Kortom, er zijn meerdere lijntjes uitgegooid nu is het wachten op ieders prijsopgave.  

Stilte voor de storm

We maken hiermee een pas op de plaats. Hetgeen dus tijd kost. Maar niets is zomaar (mijn motto). Vorige week belde Ed. Samen met zijn vrouw verhuist hij in februari naar Piemonte. Hij had wat vragen over het openen van een bedrijf in Italië. Je kunt immers deze tante alles vragen wat met emigratie of dit gebied te maken heeft. Al pratende kwam ik erachter dat hij aannemer is en dit werk hier voort wil zetten. Of hij niet eens naar ons huis kon komen kijken?

Tukker

Ed is een echte Tukker. Zuinig met geld. Nuchter. Pragmatisch. Nog altijd werkt een deel van de elektriciteit in ons huis niet door de kortsluitingen eerder dit jaar. “Man, dat los je zo op. Ik kom morgen wel terug met de juiste materialen.” Afijn, Ed blijkt een man met gouden handen. We hebben overal weer licht. Ook heeft hij een rondje door het huis gemaakt en onze plannen bekeken. “Als je het nou eens zo en zo doet, en die buizen daarnaartoe verlegt, dan heb je…” Lang verhaal kort, we zijn zelf opnieuw aan de tekentafel gaan zitten en hebben ons ontwerp aangepast. De adviezen die hij heeft gegeven, daar is geen architect of geometra tot nu toe mee gekomen. Maar goed, daar zat een ander belang achter: als je een percentage van de bouwsom krijgt (al dan niet achter onze rug), heb je een belang bij de hoeveelheid werk.

Slopen

Binnen twee weken hoop ik dat duidelijk wordt wie het bestek opstelt en de vergunningaanvraag tot een goed einde brengt. Wij zijn alvast begonnen met slopen, om de eerste stappen in de verbouwing te zetten.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?