Vastgoed kopen

Helpende hand

“Maak van je droom geen nachtmerrie”

Hulp bij kopen en wonen in Piemonte

Hoe fijn is het als iemand je de weg wijst om je droom te verwezenlijken?

Samen kom je verder. Daarom biedt tante hulp bij kopen en wonen in Piemonte. Bloed zweet en tranen, althans, zonder het laatste, heeft het me gekost om alles uit te zoeken over het aankopen van een huis en het leven hier. Heel wat uren heb ik gestoken om het aankoopproces te doorgronden. Welke stappen zijn er nodig? Het kopen van een huis in Italië is namelijk significant anders dan in Nederland. Ik heb boeken gelezen, internet afgespeurd en me laten informeren door een aankoopmakelaar. Uiteindelijk hebben we de laatste ook in de hand genomen, omdat we een niet-meewerkende Italiaanse makelaar hadden.

Daarnaast weet ik steeds beter waar je op moet letten als je een (vakantie)huis koopt. Dat is niet alleen de technische staat. Ligging, omgeving, UNESCO-regelgeving, etc. Verder is het ons gelukt om een hypotheek te bemachtigen bij een Italiaanse bank. Als je eenmaal weet wat er voor nodig is, gaat een volgende keer het proces sneller. Dan zijn de hordes minder hoog. Daarom bieden wij hulp bij kopen en wonen in Piemonte. Om het jou makkelijker te maken.

Een droomhuis in Piemonte

Ik wil meer informatie over tante's hulp bij het vinden en aankopen van een huis.

Informatievraag

Leven starten in Piemonte

Waarmee heb je nog meer te maken? Het openen van een rekening bij de bank. Het aanvragen van een codice fiscale. Verder resident worden in je nieuwe woonplaats als je emigreert. Helaas kan zomaar inschrijven in de gemeente niet. Daaraan zijn regels verbonden. Ook al zijn we één Europa. Hoe zit het met ziektekosten? Het aanschaffen van een auto?

Daarnaast is er de geometra die de bouw begeleidt en vergunningen aanvraagt. Het regelen van wifi, welke provider? Kortom, een nieuw leven opstarten in een nieuw land.

 

Bedrijf starten

De droom van velen: het runnen van een Bed & Breakfast. Wij kunnen je adviseren over de keuze van het huis voor dit doeleinde. Maar ook bij het opstarten, de marketing en communicatie. We kunnen je in contact brengen met een goede commercialista (accountant) die de papierwinkel voor je regelt.

Daarnaast kunnen we meedenken over een zakelijk toekomstperspectief in Italië. Wat is een mogelijk verdienmodel met je huidige kennis en vaardigheden. Waar zijn kansen?

Hulp en ondersteuning

Wij zijn inmiddels ervaringsdeskundig en weten voor een aantal zaken de juiste route te nemen. We kunnen je dus op weg helpen, zodat je niet zelf opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Je bepaalt zelf welke behoefte je hebt en welke vorm van ondersteuning het best bij je past. Het gaat je in ieder geval tijd schelen.

  • Telefonische ondersteuning, per uur € 85,00
  • Huizen screenen: op aanvraag
  • Online zoektocht: op aanvraag
  • Bezichtiging van een huis: op aanvraag
  • Opstartadvies Bed & Breakfast: op aanvraag
  • Oriëntatiegesprek in Piemonte, 2 uur inclusief borrelplank en glas wijn € 170,00

 

 

 

Contact

Engelssprekende bouwbegeleider

Als je een tweede huis koopt in Italië of een prima casa maar voorlopig nog in Nederland woont, kan het lastig zijn om een verbouwing op afstand te managen. Zeker als je de Italiaanse taal nog niet machtig bent. Italiaan Claudio Cecire spreekt goed Engels, kent de gebruiken in Italië en heeft kennis van bouwzaken. Hij kan je terzijde staan tijdens de verbouwing of de aanloop daarvan. Hij is een intermediair tussen jou en de architect, geometra, bouwbedrijf en alle andere partijen. Hij schuift aan bij gesprekken, gaat naar de bouwplaats en bekijkt of alles volgens afspraak verloopt. Kortom, hij slaat een solide brug waardoor de kans op onbedoelde misstanden of vertraging verkleind wordt. Overigens is zijn hulp in bouwbegeleiding ook goud als je tijdens de verbouwing in Piemonte bent. We spreken uit ervaring! Zijn werkgebied is de regio Asti.

Wil je meer weten? Stuur een mail naar tante@mijnitaliaansetante.nl

 

Meer over bouwbegeleiding

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?