De Burgemeester

De belangrijkste man van het dorp

“Wil je op mij stemmen?”

De Burgemeester

De burgemeester moet je als eerste leren kennen als je in Italië woont. Toch? In ‘Ik vertrek’ zie je standaard dat emigranten zich inschrijven bij de gemeente door een bezoekje aan de burgemeester. Dit zijn volledig gescripte scenes, want in het echte leven ga je gewoon naar het loket en zorgt een ambtenaar dat je resident wordt. En die vier laatste woorden kosten meer moeite dan je denkt.

RossaBarbera

Met een groepje vrienden waren we naar het wijnevent RossoBarbera. De grootste proeftafel Barbera wijn van de regio in het kasteel. Meer dan 200 wijnboeren presenteren zich tijdens dit weekend begin november in kasteel La Rocca. Onze burgemeester Enrico Cavallero was aanwezig vanwege de presentatie van het kookboek van chef-kok Claudio eigenaar van Restaurant Terra di Mezzo. Daarna liep de burgemeester los rond in het wild. Brutaal als ik ben, heb ik hem aangeschoten. In mijn beste Italiaans heb ik me voorgesteld. Of we al vrienden waren op social media?

Verkiezingen

We hebben een moderne burgemeester die actief is op Instagram. Van elke weg die gerepareerd wordt, elke inwoner die zich tot Italiaan neutraliseert of elke opening die hij verricht, maakt hij een bericht. Je kunt zijn doen en laten volgen. Toen ik postte over de inschrijving van Rolf verwelkomde hij hem meteen met een berichtje onder de post. Ik noemde Casa di Mia Zia en Mijn Italiaanse tante. Ah. Er ging een lichtje branden hij het horen van Casa di Mia Zia. Hij keek me vrolijk aan en zei: “ Volgend jaar zijn de verkiezingen voor de nieuwe burgemeester. Wil je op mij stemmen?” Tuuuuuuurlijk. Dat gaf mij aanleiding om in het kort te vertellen wat Mijn Italiaanse tante is. Dat ik daarmee ook Costigliole d’Asti op de kaart zet. Of ik in dit kader alle informatie over de gemeente heb?

Natuurlijk heb ik nee geantwoord en mijn kaartje overhandigd. Met de belofte dat hij me online zou opzoeken, hebben we afscheid genomen. Ik ben benieuwd of dit een vervolg krijgt….. 

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?