Druistig

Mijn eerste baan en een mooie ontmoeting 25 jaar later.

“Mijn druistige aard heeft me ver gebracht”

Druistig

Weet jij het nog? In meidenblad Yes stond een artikel over gave beroepen. Zo las ik over de werkzaamheden van een account executive bij een reclamebureau. Ik zal een jaar of 14 zijn geweest. Dat wilde ik! En in Amsterdam. Want daar gebeurde het in mijn jeugdige optiek.

Eerste baan

Een startersfunctie in de reclamewereld was lastig vindbaar. Daarom ging ik als ‘high potential’ aan de slag als consultant bij DMshop Amsterdam, onderdeel van PTT Post Mediaservice. We gaven advies over het succesvol inzetten van Direct Marketing en Direct Mail met als belangrijkste doel: poststromen genereren. Het was de tijd dat je nog een handgeschreven brief verzond om te solliciteren, kaartjes verstuurde vanaf je vakantieadres en je belde met een Kermit. Ik weet nog dat we e-mail geïnstalleerd kregen destijds. Revolutionair. Het was trouwens in dezelfde periode dat Chief Executive Officer Raad van Bestuur PostNL Herna Verhagen sales manager was bij dezelfde business unit.

Diploma’s

Deze week was ik op zoek naar mijn diploma’s. Deze heb ik nodig voor de Italiaanse regering om te kijken of ik een reisbureau mag starten. In de tweeëneenhalf jaar dat ik bij PostNL heb gewerkt, heb ik eigenlijk continu opleidingen gevolgd hetgeen een stapel diploma’s opgeleverd heeft. Bij aanvang van het dienstverband startte je met een intern opleidingstraject. Er waren 8 DMshops in het land. Samen met Thijs werd ik afwisselend ingewerkt bij de DMshops  Amsterdam en Utrecht. Ook gingen we met regelmaat naar het opleidingscentrum in Groningen. Verder legden we bedrijfsbezoeken af bij alle business units. Zo heb ik meegelopen met een postbode, een sorteercentrum bezocht en meegedraaid op de salesafdeling van het toenmalige DMdata.

25 jaar later

We zijn nu zo’n 25 jaar later. PTT Post Mediaservice bestaat niet meer. Door de opkomst van internet en e-mail. Een paar maanden geleden kreeg ik post op mijn digitale deurmat van voormalig manager DMshop Utrecht Suzanne van Dooren. Of ik wat leuke belevenissen wist voor hun vakantie in Piemonte. Natuurlijk! Sterker nog we zijn samen op pad geweest en hebben een aantal dagen samen doorgebracht. Zo hebben ze de Wijnexperience Druiven Stampen beleefd en een Castelmagno-makerij bezocht. Vanzelfsprekend hebben we herinneringen opgehaald. Wat een mooie tijd! Onvergetelijk.

Druistig

Volgens Suzanne ben ik nog net zo druistig als toen. Een langdurige carrière bij PostNL heb ik dan ook niet gemaakt. Ik stapte vrij snel over naar mijn geliefde reclamewereld. Desondanks is mijn eerste baan tekenend geweest voor mijn leven. Niet alleen doordat ik heel veel geleerd en beleefd heb, maar ook omdat vriendschappen zijn ontstaan met mijn toenmalige collega’s. Mijn druistige aard heeft me ver overigens gebracht. Onder meer in Italië. Een plek die me herenigt met oude bekenden en vriendschappen hernieuwt.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?