Even een update

Jarig op koningsdag. Wat een feest!

“Samen is zoveel leuker”

Even een update

Zo’n dikke viereneenhalve maand sjouw ik in Italië zo in mijn eentje rond als kwartiermaker. Rolf was hier onlangs, weer voor het eerst nadat we de sleutel in december hebben gekregen. Dan is het afwachten hoe het hem bevalt. Hij is gelijk ondergedompeld in het Italiaanse leven. Vrienden van hier ontmoeten, het kippenhok slopen, naar de bank voor 40 handtekeningen en de computo metrico (het bestek) doorgronden. Ook was ik nog even jarig, op koningsdag, waarvoor speciaal vrienden uit Nederland waren overgekomen. Een smeltkroes aan nationaliteiten had het grootste plezier. Italiaanse gezelligheid met een koninklijk oranje tintje. Het was een geweldig feest dat herinnert.

Oude tijden herleven

Grappig genoeg stond er ook onverwachts zijn studievriend op de stoep. Waar het in Nederland lastig is om een afspraak te plannen, gaat dat in den verre onbevangen. Hier schuif je onbelemmerd alles opzij voor het spontane en onvoorziene. Tijd speelt hier een andere rol. Een lunch van drie uur is eerder gangbaar dan uitzondering. De gesprekken gaan niet over wat je doet, maar wie je bent en wat je bezighoudt. Vriendschap wordt daardoor hechter.

Samen

Rolf komt medio juli voorgoed naar zijn nieuwe moederland. Ontzettend blij mee, want ik red me prima alleen, maar samen is zoveel leuker. Casa di Mia Zia – Bed & Wine wordt voornamelijk mijn ding. Wat gaat hij doen? Eindelijk dat management boek schrijven waar hij in Nederland maar deels aan toe komt. Management trainingen geven waar de zintuigen en het brein centraal staan. Op remote basis onderwijs ontwikkelen of andere opdrachten verzorgen. En tot slot lezingen geven. Is het nodig keert hij terug naar Nederland, maar zoveel mogelijk geschiedt vanuit Italië.

Italië Evenement

Ook ik ga over twee weken weer even terug. Edgar Van Bueren van Il Giornale heeft me gevraagd om ons emigratieverhaal te komen vertellen op het Italië Evenement. Zaterdag 3 juni om 12.00 uur en 16.00 uur in het kappelletje van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Leuk als je komt luisteren. Er zijn nog kaarten.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?