Huis Piemonte kopen: voorlopig koopcontract

Maan aan de muur

“Je leert vanzelf relaxt te worden”

Huis Piemonte kopen: voorlopig koopcontract

Een huis Piemonte kopen: zijn er nog ontwikkelingen in Italië? We vorderen gestaag. Het voorlopig koopcontract voor de wijnboerderij is getekend. Althans, het getekende document heb ik nog niet gezien, maar aan wat vertraging op de lijn zijn we inmiddels gewend bij huis Piemonte kopen. Het getekende document belandt vanzelf in mijn e-mailbox. Bij het tekenen van het voorlopig koopcontract hebben we gelijktijdig een duit overgemaakt naar de notaris op een derdenrekening als aanbetaling.

Voorlopig koopcontract

Zodra het voorlopig koopcontract getekend is, gaat de geometra (landmeter) aan de slag met de verifiche. Bij de verifiche wordt het huis nagemeten en vergeleken met de kadastrale gegevens. Bij een huis Piemonte kopen hoort dat bij elke woningtransactie te gebeuren. Ook worden er documenten van het huis opgevraagd bij de comune. De geometra (landmeter) heeft het huis en het perceel inmiddels nagemeten. Daarin zijn wat kadastrale afwijkingen geconstateerd. Wat het exact betreft weet ik nog niet, al heb ik wel zo’n vermoeden. Er zijn wat ramen en een deur dichtgemetseld. In ieder geval is het een ‘klusje’ voor de eigenaars om dat recht te trekken bij de gemeente. De geometra gaat zich eerst buigen over de documenten. Daarna horen we meer.

Recht van koop

Wanneer je een woning met land koopt in Italië, hebben de omliggende boeren recht van eerste koop. Onder voorwaarde dat zij de grond gebruiken voor landbouwdoeleinden. Goed nieuws: de boeren hebben voldoende aan hun eigen landbouwgrond. Dus we hebben straks een heus landgoed met wat wijnranken, fruitbomen, een hazelnotenboomgaard en plenty ruimte voor een zwembad en parakeerplaats. Hoera!

Inboedel

Verder hebben de eigenaren ‘wat’ spullen achtergelaten. Of we nog iets kunnen gebruiken? Een deel van onze inboedel blijft in Nederland en is verkocht. Het resterende gaat mee. Dus ik mis wat essentiële zaken. Dan zijn die vintagespullen toch wel handig ter overbrugging tot de verbouwing gereed is. Allora, aankruisen wat mag blijven en niet. Hoe dat ‘niet’ geregeld gaat worden, is nog een vraagteken. Maar ik vertrouw er vooralsnog op dat dat goed komt. En anders lost zich dat ook wel weer op.

Je leert vanzelf relaxt te worden bij een huis Piemonte kopen. Mooie bijkomstigheid van zo’n avontuur. Het grote aftellen is begonnen: nog een dikke zes weken! Wil er nog iemand een banaan hebben voor aan de muur?

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?