Huizenjacht in Italië

Op zoek naar een country house in Piemonte. Vermakelijk!

“Oeps....oma loopt door het beeld. ”

Huizenjacht in Italië

Op huizenjacht in Italië is een vermakelijke bezigheid. Al is het alleen maar vanwege de -in onze ogen- grappige foto’s op de Italiaanse Funda. Wij zijn op zoek naar een country house in Piemonte. Omdat wij onze levenskwaliteit willen verhogen. Het klimaat, de warmhartigheid van de mensen, de gastronomie, de natuur maar vooral de relaxtere levensstijl trekt ons aan. Daarnaast maakt het mogelijk dat jij bij Mijn Italiaanse tante kan blijven logeren. 😉 Wat maakt de huizenjacht in Italië anders dan in Nederland?

Realiteit voor schoonheid

Allereerst de presentatie van het vastgoed op online platformen zoals Idealista of Immobiliare. Italianen hebben gevoel voor stijl, maar bij de verkoop van een huis vergeten ze blijkbaar dat zij hoeders zijn van deze eigenschap. De Italiaanse makelaar pakt zijn mobieltje en schiet wat plaatjes van het huis. Een aanrecht vol met afwas, de hond die met z’n bal aan het spelen is of oma die door het beeld loopt. Het maakt allemaal niks uit. Ook opruimen is geen noodzaak. Ze tonen, hoe het is. Je krijgt vaak maar een deel van de woning te zien. Als de binnenruimtes ontbreken, dan weet je eigenlijk al genoeg….

Huizenjacht in Italië

Eén van de eerste huizen die we bekeken hebben, was een ‘pareltje’ in de buurt van Neive. Alsof je 60 – 70 jaar terug in de tijd bent beland. De oude boerderij had al zeker 25 jaar leeggestaan. De lakens van het bed waren teruggeslagen. Kleding lag half in de kast, half in een vuilniszakken. Fietsen vol stof stonden als een stilleven op zolder. In de wijnkelder zat het vinaccia (restant dat overblijft na het wijn maken) nog in het wijnvat. Alsof opa zo uit huis was gelopen (of gedragen)….. Inderdaad. Bij deze woning ontbraken dus de interieurfoto’s. Tja. Desondanks vond ik het een boeiende aangelegenheid. Een realistischer museum is er niet. Bovendien weten we nu voor de huizenjacht in Italië: geen binnenfoto’s bekent een echte opknapper.

Overigens zijn er steeds meer makelaars die wel veel aandacht besteden aan de presentatie. Hoe dan ook, het blijft een kwestie van erdoorheen kijken. En weet dat je in Nederland ook wel eens bedrogen uitkomt na een bezichtiging door de leeggeruimde showroomkamers.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?