Piemonte property

Een steile berg met hindernissen

“Uitstel. Een week? Drie maanden? Negen maanden?”

Piemonte property

Piemonte Property: een berg hindernissen

Piemonte property kopen. Ken je dat? Je loopt een steile berg op en hebt behoorlijk wat hindernissen genomen. De top is in zicht. Een jubelstemming. Je bent er bijna. Maar laatste meters gaan moeizamer dan verwacht. Dat kleine stukje duurt toch lager dan je ingeschat hebt. Daar sta ik nu. Mijn spullen zijn opgeborgen in de container. Het logeeradres ter overbrugging in Italië is gepland. Het kerstdiner bij Donna Selvatica gereserveerd.

Op de bank

Dat staan is eigenlijk zitten. Op de bank. De documenten van de gemeente laten wat langer op zich wachten. En er zijn nog wat ‘kadastrale dingetjes’. Niet ongebruikelijk als je Piemonte property koopt. Hoe lang het gaat duren? Dat weet niemand. In het meest positieve geval drie maanden maar het zou ook zo maar eens negen maanden kunnen zijn. Maar voordat we zicht hebben op het vervolg, zijn eerst de papieren nodig. Daarom is het vertrek uitgesteld en alles geannuleerd. Mijn doelstelling: “kerstvieren in ons huis in Piemonte” is nog steeds realistisch, maar dan wel in 2023. Dan tuigen we de kerstboom wel op in Renswoude….ware het niet dat de kerstspullen in de container zitten. En het gros van mijn kleding, schoenen en al het andere. Tikkie onhandig, maar we gaan het overleven.

Piemonte Property

Of ik me verveel? Geenzins. De teksten van de website van Casa di Mia Zia vorderen. Ik maak me communicatief nog steeds druk voor opdrachtgevers. Dat blijf ik trouwens doen vanuit Italië. Afstand speelt in veel gevallen geen rol meer. Ik zit midden in de afscheidstournee vol gezelligheid. Groot voordeel, ik heb daarvoor nu extra tijd. Ik ben bezig met de inrichting van ons Piemonte property en uitzoekwerk rondom de emigratie. Kortom, genoeg te doen.

Wanneer ik definitief vertrek? Ik hoop van harte dat de overdracht dit jaar lukt. Daar hoeven we zelf niet bij te zijn, dat scheelt. Alles staat weer opgelijnd voor 2 januari. Of het haalbaar is? We gaan het zien. En anders? Opnieuw schakelen en plannen bijstellen.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?