Proposta afgewezen

Verbazing en ongeloof

“Even met de kop schudden en door........”

Proposta afgewezen

Soms gebeurt er iets, waar je geen grip op hebt. Onze proposta (aanbod inclusief voorwaarden) voor het witte huis is bruut afgewezen. Verbazingwekkend, gezien de moeite die de huiseigenaar heeft gedaan om ons over te halen. Met als laatste pressiemiddel om toch nog eens te komen kijken met haar aannemer en geometra. En daarbij als bonus een prijsverlaging van de vraagprijs met ruim 6,5%. Wij waren opnieuw enthousiast en vol overgave voor dit huis gegaan.

Proposta afgewezen

Vervolgens heeft onze makelaar met grote zorg een proposta opgesteld. De Italiaanse makelaar begon echter al te sputteren bij de concept proposta. ZIj verwacht het huis in de zomer te verkopen onder betere condities en tegen een betere prijs. De huiseigenaar is hiervan ineens ook overtuigd. De markt trekt aan in Piemonte, dus die kans is reëel. Al staat dit huis al meer dan een jaar in de verkoop. Het is tenslotte de vorige zomer ook niet gelukt. Met in het achterhoofd: dit is een tweede makelaar, die sinds november een poging doet. Geen idee waar onze gunfactor is gebleven. Wat ik wel weet, dat de makelaar meer verdient aan een andere gegadigde dan aan ons omdat wij een aankoopmakelaar hebben. De eigenaar opereert als een klant in de rij van de kassa: De andere rij gaat sneller. ‘Blijf ik staan of ga ik switchen? Ik kies voor de andere rij’. Daar zit alleen één risico aan: alsnog bedrogen uit te komen. En nu?

En dooooorrrrrr

Even met de kop schudden en door. Onze zoektocht begint weer van vooraf aan. Ik ga weer scrollen door de huizensites. Vooralsnog tornen we niet aan onze voorwaarden. Locatie is het belangrijkste, uitzicht op de wijnranken en de mogelijkheid voor 3 vakantieappartementen. Balen we? Jazeker. Worden we moedeloos? Welnee. Kwestie van doorzetten en volhouden. Ons huis staat al ergens…..we hebben elkaar alleen nog niet gevonden

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?