Schop in de grond

Is de verbouwing eindelijk gestart?

“Het zijn de kleine dingen die het doen”

Schop in de grond

Gisteren ging letterlijk de eerste schop in de grond op ons landgoed. Hoera! De voorbereidingen zijn getroffen voor het leidingwerk van de buitenkeuken en het zwembad. De buitenkeuken kunnen de bouwvakkers en wijzelf gebruiken tijdens het sloopwerk binnen en de renovatie. Na de verbouwing is het een heerlijke plek voor gasten van onze Bed & Wine om in de buitenlucht te kokkerellen of te barbecuen.

Schop in de grond

Een schop in de grond, is daarmee de renovatie echt gestart? Hoever staan we? Onze voormalige wijnboerderij bevindt zich in UNESCO-gebied. De UNESCO-commissie is akkoord met onze plannen. Wij zijn nu in afwachting van de offertes van bouwbedrijven. Zodra we de keuze voor het bouwbedrijf hebben gemaakt, kunnen we de vergunning aanvragen bij de gemeente. Hopelijk gaat in juni de sloophamer erin, althans deels…. 😅

Opknappen

We zijn de afgelopen maanden alvast gestart met het opknappen van bepaalde ruimtes. Dit zijn werkzaamheden waarvoor we geen vergunning nodig hebben. Zo hebben we de muren van de slaapkamer gestuct en geschilderd. Ook zijn hier alle deuren en kastdeuren in keurig monumentaal wit geschilderd. In de ruimte naast de slaapkamer hebben we de droom van elke vrouw gerealiseerd: een ruime inloopkast. Onze handige Harry Ed heeft de badkamer op de begane grond volledig vernieuwd. Dit wordt de badkamer voor Suite Erbaluce. Tot slot is de woonkamer zover af.

Vakantie

Hierdoor is ons leven weer iets comfortabeler. Het niveau is bovendien gezet, ook voor de vakantieappartementen. Dat maakt verder, dat ik weer tijd heb voor de opstart van mijn reisbureau. Mijn levensmotto ‘Niet is zomaar’, heb ik inmiddels aangepast naar ‘Niets gaat zomaar”. Het formaliseren kost toch weer meer tijd (en gedoe) dan verwacht. Ik organiseer groepsreizen, wijnreizen en dagtrips. De komende tijd ga ik her meer vorm aan geven.

Alles duurt langer dan verwacht. Ik hoop dat in juni de echte schop in de grond gaat. Het lange wachten mag de pret niet drukken. Gisteren riep één van de bouwvakkers me. Signora, signora…..hij presenteerde me een bakje met zelfgebakken cake door zijn vrouw. Dan weet je waarom je hier bent. Het zijn de kleine dingen die het doen. Wat maakt jou blij?

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?