Vakantiehuis Piemonte

Een vakantiehuis in Piemonte. Blijft het bij dromen?

“In mijn hoofd is het concept duidelijk. Nu alleen nog realiseren. ”

Vakantiehuis Piemonte

Een vakantiehuis in Piemonte. Dat is mijn droom. Het liefst in het Unescogebied. Officieel zijn dit zijn de wijnlandschappen van de Langhe, Roero en Monferrato. De glooiende heuvels met wijnranken en middeleeuwse dorpjes zijn schilderachtig mooi. Vandaar dat ze tot ons werelderfgoed behoren. Als ik dan toch mag kiezen, dan wordt het vakantiehuis Piemonte in de Langhe, het gebied tussen Cuneo en Asti. In dit gebied zien de Barolo-druiven het levenslicht. Het is een gastronomische hotspot met veel restaurants. En de mensen zijn warmhartig. Je hebt zo contact. Vervelend hoef je je geen minuut, want er is genoeg te doen. Het ligt lekker centraal, je bent zo in Milaan, Genua of Nice.

Place to be

Een vakantiehuis in Piemonte dus. Overigens niet bedoeld als tweede vakantiewoning voor onszelf, maar ook voor jou. Voor een vakantie in Piemonte. Een plek waar je volledig tot rust komt en vol energie en inspiratie huiswaarts keert. Ik zie het al voor me: een mooie gerestaureerde boerderij met de mogelijkheid voor wat vakantieappartementen of losse huisjes. Bewust geen bed & breakfast want in de ochtendgloren ontbijtjes maken, is niet mijn ding. Dus fijne appartementen. Dat betekent mooi ingericht, goede bedden en in het keukentje een gevulde koelkast. Een ontspannen begin van de vakantie start namelijk niet met een ritje naar de supermarkt.

Vakantiehuis Piemonte

Zoals gezegd ben ik niet van het prepareren van ontbijtjes, daarentegen borrelplanken maken met mooie producten kan ik als de beste. Groot voordeel, mooie producten zijn er genoeg in Piemonte. Ook een fles wijn ontkurken gaat me goed af. En na het behalen van mijn SDEN2 wijnbrevet kan ik ook nog wat zinnigs over de wijn vertellen. Verder vind ik het heerlijk om zaken te regelen en organiseren, dus een wijnproeverij, truffeltocht of paleizenroute plan ik met plezier. O, ja bijna vergeten. Het wordt een vakantiehuis Piemonte met zwembad en tuin, uiteraard.

Droom of waarheid?

Afijn, het concept zit aardig in mijn hoofd. Maar zover is het nog niet. Vooralsnog wonen we in een monumentaal herenhuis in Arnhem waarin ik eveneens een vergaderlocatie bestier. Dat blijf ik met hartenlust doen, totdat het verkocht is. Want inmiddels staat het herenhuis te koop. Het blijft dus niet bij dromen over dat vakantiehuis Piemonte. Dromen maak je waar. Maar eerst een koper voor dit huis.  

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?