Vakantie Piemonte

Voor gezinnen, cultuursnuivers, natuurliefhebbers en smulpapen.

“Piemonte biedt alles voor een heerlijke vakantie”

Vakantie Piemonte

Vakantie Piemonte voor wie wil proeven van hemelse gerechten, dikke wijnen, barokke cultuur, uitgestrekte natuur of mondaine badplaatsen. Rust, ruimte en gastronomie. Fijne winkels en antiekmarkten vol schatten.

Vakantie in Piemonte. Dan ga je naar het gastronomisch paradijs. Allereerst wordt de lekkerste wijn van de wereld, Barolo en Barbaresco hier gemaakt. Daarnaast is het de regio van de slow-food. Mooie pure gerechten van ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor de natuur. Een feest op je bord. De natuur is overigens prachtig. Alsof je naar een schilderij kijkt: glooiende heuvels met wijnranken onderbroken door eeuwenoude dorpjes. In deze dorpjes is het heerlijk slenteren. Antiekmarktjes, paleizen en kerken ze zijn er in overvloed. Genoeg te zien.

Vakantie Piemonte

Piemonte ligt in Noord-Italië tegen de grens van Zwitserland en Frankrijk. De grote toeristische trekpleister is Lago Maggiore. Heerlijk voor een vakantie met kinderen aan het water, maar zeker ook voor cultuurliefhebbers. De Borromeïsche eilanden met de barokke paleizen van de familie Borromee zijn een bezienswaardigheid van  niveau. Het landschap van Piemonte is divers: in het noorden vind je besneeuwde bergtoppen, dan krijg je de po-vlakte met haar rijstvelden en daarna de glooiende heuvels met wijnranken. Vanaf Nederland is het een dag rijden. Voor de start van een relaxte vakantie in Piemonte maak je een tussenstop voor een overnachting in Duitsland of Zwitserland.

Logeren

Wil je genieten van authentiek Italië? Overnacht dan bij een agriturismo of wijnrelais. Dit zijn vaak landelijk gelegen accommodaties midden in het prachtige landschap. In de regel verblijf je een sfeervol appartement of B&B kamer. Je logeert bij de accommodatie een wijnboer of Italiaanse familie. Maar ook Nederlanders die geëmigreerd zijn, kom je tegen als gastheer en -vrouw. Het leuke daarvan is, dat ze veel van de regio weten. Als ze zelf producten produceren kun je daarvan proeven. Helemaal ideaal als er een restaurantje bij zit, dan eet je top.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Vakantie Piemonte voor natuurliefhebbers

Wandelaars, fietsers en mountainbikers komen volop aan hun trekken. In de Alpen loop je urenlang zonder maar iets of iemand te zien. Je hoort de stilte. De bekendste meerdaagse lange afstandsroute is de Grande Traversata delle Alpi. Je doorkruist in dat geval de Alpen van noord naar zuid in 55 etappes. Een ander prachtig wandelgebied is Riserva Naturale dei Ciciu del Villar ten oosten van Cuneo. Dit gebied is een zeldzaamheid binnen het Piëmontese ecologisch erfgoed vanwege de karakteristieke paddenstoelvormige keien. Plantkundeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Alta Lange: 22 soorten orchideeën zijn te bewonderen in het gebied bij de Belbo-beek. Het is slechts een greep uit de natuurgebieden.

Vakantie Piemonte voor cultuursnuivers

Turijn is de hoofdstad van Piemonte. De barokke stad bruist vanwege haar vele congressen, festivals en tentoonstellingen. Turijn is een stad met karakter: prachtige barokke paleizen en kerken, opvallende architectuur (zoals Mole Antonelliana) en galerijen met arcadebogen waar je onder door wandelt. In de Duomo de Torina vind je het eeuwenoude relikwie lijkwade van Jezus. In het Egizio is de grootste verzameling Egyptisch antiek te zien en voor wie van auto’s houdt zijn het Museo dell’Autmobile en de Fiat-fabriek aanrader. Maar Piemonte is natuurlijk meer dan alleen Turijn. De vele dorpjes zoals La Morra, Neive, Barbaresco zijn schilderachtig mooi. De musea en antiekmarkt van Asti zijn meer dan vermakelijk. Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan. Vakantie in Piemonte is een walhalla voor cultuurliefhebbers.

Vakantie Piemonte voor smulpapen

Ben jij een wijnliefhebber? Dan aardt je in deze prachtregio direct. De lekkerste wijn van de wereld, namelijk Barolo en Barbaresco worden hier geproduceerd. In het hele gebied vind je talrijke wijnboeren, enoteca’s (bewaarplaats voor wijn), wijnwinkels en wijnbarretjes. Proeven, proeven, proeven dus. Piemonte telt meer dan 40 sterrenrestaurants. Maar ook in een regulier restaurant of zelfs eetcafé word je blij verrast door de kwaliteit van het eten: puur en vol smaak. Het is het land van de truffels. In Alba vindt jaarlijks het truffelfestival plaats. Andere belangrijke culinair festijnen zijn wijn- en foodfestival Festival delle Sagre en Salone del Gusta in Lingotto. Het is de bakermat van slow-food. Een lekker bord en mooi glas zijn basisingrediënten voor een gelukkig leven.

Weet je al waar je naartoe wil?

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?