Wij emigreren Italië

Vrienden zijn in Castigliole d’Asti zo gemaakt.

“Nieuwe vrienden zijn zo gemaakt. ”

Wij emigreren Italië

Wij emigreren Italië. Daartoe heb ik afgelopen maanden weer de woningwebsites doorgeakkerd. Inmiddels ken ik de Piemontese huizenmarkt onderhand uit mijn hoofd. Na de eerste bezichtingsronde vorig jaar, hebben we onze plannen bijgesteld en aangescherpt. Onze wensen zijn zodoende vast omkaderd. Echter vallen daardoor veel huizen af. Voor een verbouwing draaien we onze hand niet om, maar een bouwval zoeken we niet. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor het realiseren van 2 tot 3 vakantieappartementen en een zwembad.

Afijn, ik heb een viertal afspraken ingepland met makelaars. Bovendien heb ik een fijn appartement geboekt in Asti. In 12 uur crossen we naar Piemonte. Dat is het prettige van dit gebied. Je bent er in een dag. We hebben vier dagen. Onze missie: huizen kijken, keukenboeren bezoeken en genieten. Laten we dat laatste vooral niet vergeten.

Favoriete huis

Helaas krijgen we een app berichtje van de makelaar. Het huis in Isola d’Asti is verkocht. Omdat deze bezichtiging daardoor niet doorging, zijn we alvast nog een keer naar ons favoriete huis gaan kijken. De buitenzijde dan hè? We zijn niet zo brutaal geweest om aan te bellen. We hebben hetzelfde gevoel als bij de allereerste bezichtiging vorig jaar: magnifieke ligging! Daarna hebben we rondgebanjerd in het dorp. Even zien wat er te beleven valt. Daar kregen we te maken met een fijn staaltje Piëmontese gastvrijheid. Dat is de reden waarom wij emigreren Italië.

Wij emigreren Italië

We stapten een onooglijke bar – restaurant binnen. Maar je weet: schoonheid zit van binnen en niet van buiten. Blijkt er een geweldige enoteca (wijnwinkel) inpandig te zijn. Bovendien stond er een superaardige barman achter de toog. Ook stiefelde er een oud heerschap rond (eigenaar?). We raakten in gesprek over onze plannen. De oude man vroeg waar het witte huis was. Met interesse bekeek hij het drone filmpje. Ondertussen was er nog een man op leeftijd binnengekomen. Afijn, lang verhaal kort, dat blijkt de dorpsmakelaar te zijn. Vervolgens krijgen we ingefluisterd dat het witte huis een piccola problema heeft. Gelukkig….iets met recht van overpad. Niet onoverkomelijk voor ons. Deze man heeft ooit het huis verkocht aan de huidige eigenaresse. Hoe toevallig?

Nieuwe vrienden

We drinken onze espresso. Babbelen wat verder met de barman. We maken een reservering voor morgen voor de lunch en willen afrekenen. Afrekenen? Nieuwe vrienden hoeven niet te betalen! En mochten wij er niet uitkomen met de huizenjacht in Italië? Dan moeten we naar die dorpsmakelaar, want die ouwe kent alle huizen in Costigliole d’Asti.

Dit is de reden waarom we zo van Piëmonte houden! Morgen naar het witte huis……

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?