Borromeïsche eilanden Italië

Schoonheden op het water

“De leukste bezienswaardigheid aan Lago Maggiore”

Borromeïsche eilanden Italië

De mooiste eilandengroep in Lago Maggiore: de Borromeïsche eilanden.

De Borromeïsche eilanden Italië liggen in het Lago Maggiore in het noorden van Piemonte. Lago Maggiore is het één van de grootste meren van Italië waarbij het noordelijke deel in Zwitserland ligt. Voor wie het toeristische Gardameer als eens bezocht heeft, is Lago Maggiore ook een aanrader. Van oudsher ging de rijke upper class op vakantie naar dit uitgestrekte meer. Aan de oevers vind je daarin nog steeds schitterende villa’s en luxe Art Nouveau hotels. De welgestelde familie Borromeo creëerde hun vakantieverblijf op hun eigen Borromeïsche eilanden ter hoogte van de mondaine badplaats Stresa.

Isola Bella

De familie Borromeo kocht in de zeventiende eeuw de drie eilanden: Isola Madre, Isola Bella en Isola dei Pescatori, waarvan de eerste twee nog altijd in hun bezit zijn. Isola Bella is voor mij het mooiste eiland. Het pronkstuk is een schitterend barokke paleis met een Botanische beeldentuin vol pauwen en ander gevogelte. Nu heb ik al vele paleizen in mijn leven bezocht, maar de luxe die je hier ziet, is ongekend.

Isola Madre

Op het Borromeïsche eiland Isola Madra is vooral de Botanische tuin met duizenden bloemen en planten indrukwekkend. In het verleden is een deel van de tuin verwoest vanwege een orkaan, inmiddels is de tuin weer aardig hersteld van deze ramp. Ook op dit eiland staat een paleis, waarbij de uitgebreide collectie poppentheaters indruk maakt.

Isola dei Pescatori

Over Isola dei Pescatori kan ik kort zijn. Het is een eiland waar vooral horeca te vinden is. Ook is dit het enige Borromeïsche eiland waar nog mensen wonen. Het is leuk om te bezoeken, maar mij heeft het niet geraakt. Een trouwfeest daarentegen is natuurlijk wel heel idyllisch op zo’n plek.

De Borromeïsche eilanden Italië

Om de Borromeïsche eilanden te bezoeken neem je de watertaxi vanuit Stresa. Je koopt een taxikaartje waarmee je van het ene eiland naar het andere eiland kunt hoppen. Let wel: om de paleizen en tuinen te bezichtigen heb je een apart toegangsbewijs nodig. De toegangskaarten zijn prijzig, maar het geld dubbel en dwars waard.

Mijn Piemonte

Een koffietafelboek, kookboek en reisverhaal in één. Martino di Piemonte vertelt zijn verhaal en geeft zijn lekkerste recepten prijs. Leuk om cadeau te geven of gewoonweg voor jezelf. Koop nu: € 39,50

Koop dit boek

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Mijn Piemonte

Een koffietafelboek, kookboek en reisverhaal in één. Martino di Piemonte vertelt zijn verhaal en geeft zijn lekkerste recepten prijs. Leuk om cadeau te geven of gewoonweg voor jezelf. Koop nu: € 39,50

Koop dit boek

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?