Borromeïsche eilanden

Loading Als favoriet toevoegen

Eilandhoppen op Lago Maggiore. Indrukwekkend leuk.

“Honderden jaren noeste arbeid voor het creëren van zoveel schoons in Lago Maggiore”

Verbazingwekkende schoonheid

De Borromeïsche eilanden is een eilandengroep in Lago Maggiore ter hoogte van de mondaine badplaats Stresa. In het begin van de 17e eeuw kocht de beroemde familie Borromeo een aantal eilanden als buitenverblijf. Aanvankelijk was dat niets meer dan wat rotspartijen met een beetje agricultuur en bewoning. De eilanden hebben zij door de eeuwen heen getransformeerd naar ware schoonheiden.

De Borromeïsche eilanden bestaan uit drie eilanden. Nog altijd zijn Isola Madre en Isola Bella in handen van beroemde familie Borromeo. Dat is te zien, deze eilanden zijn de meest interessante om te bezoeken. Isola dei Pescatori is een toeristische hotspot met huizen en (te) dure horeca. Wat mij betreft kun je dat eiland overslaan, maar laat je nieuwsgierigheid niet weerhouden.

Watertaxi

Je neemt naar de eilanden één van de veerdiensten of watertaxi’s. Een kaartje naar alle drie de eilanden kost ongeveer € 15,00. Isola Bella is het meest indrukwekkend. Start daarom met Isola Madre met haar kleurrijke en bijzondere botanische tuin. ’s Werelds mooiste tuin! Daarna kun je een kijkje nemen in het paleis. Je ziet een imposante collectie schilderijen en ander antiek. Meest opvallend is de collectie poppentheaters met handpoppen.

Voor een korte pauze met een drankje meer je daarna aan op Isola dei Pescatori. Daarna stap je op de boot naar Isola Bella. Wat is dan ziet is in één woord indrukwekkend. Zoveel pracht en praal in één paleis is overweldigend. Mooie stijlkamers, kostbaar antiek en indrukwekkende kelder. Ook de botanische tuin met beelden is adembenemend.

Kaartje

Om de paleizen en tuinen te bezoeken betaal je entree. Een kaartje koop je bij binnenkomst van de tuin dan wel paleis. Je kunt combinatietickets kopen voor meerdere eilanden en parken waaronder ook Parco Pallavicino (50 soorten zoogdieren), Castelli de Cannero (museum), Rocco di Angera (fresco’s en poppen) en Parco del Mottarone (avonturenpark en skiën).

Alvast een voorproefje van een dagje eilandhoppen? Klik hier voor de Isole Borromee

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?