Borromeïsche eilanden

Loading Als favoriet toevoegen

Eilandhoppen op Lago Maggiore. Indrukwekkend leuk.

“Honderden jaren noeste arbeid voor het creëren van zoveel schoons in Lago Maggiore”

Verbazingwekkende schoonheid

De Borromeïsche eilanden is een eilandengroep in Lago Maggiore ter hoogte van de mondaine badplaats Stresa. In het begin van de 17e eeuw kocht de beroemde familie Borromeo een aantal eilanden als buitenverblijf. Aanvankelijk was dat niets meer dan wat rotspartijen met een beetje agricultuur en bewoning. De eilanden hebben zij door de eeuwen heen getransformeerd naar ware schoonheiden.

De Borromeïsche eilanden bestaan uit drie eilanden. Nog altijd zijn Isola Madre en Isola Bella in handen van beroemde familie Borromeo. Dat is te zien, deze eilanden zijn de meest interessante om te bezoeken. Isola dei Pescatori is een toeristische hotspot met huizen en (te) dure horeca. Wat mij betreft kun je dat eiland overslaan, maar laat je nieuwsgierigheid niet weerhouden.

Watertaxi

Je neemt naar de eilanden één van de veerdiensten of watertaxi’s. Een kaartje naar alle drie de eilanden kost ongeveer € 15,00. Isola Bella is het meest indrukwekkend. Start daarom met Isola Madre met haar kleurrijke en bijzondere botanische tuin. ’s Werelds mooiste tuin! Daarna kun je een kijkje nemen in het paleis. Je ziet een imposante collectie schilderijen en ander antiek. Meest opvallend is de collectie poppentheaters met handpoppen.

Voor een korte pauze met een drankje meer je daarna aan op Isola dei Pescatori. Daarna stap je op de boot naar Isola Bella. Wat is dan ziet is in één woord indrukwekkend. Zoveel pracht en praal in één paleis is overweldigend. Mooie stijlkamers, kostbaar antiek en indrukwekkende kelder. Ook de botanische tuin met beelden is adembenemend.

Kaartje

Om de paleizen en tuinen te bezoeken betaal je entree. Een kaartje koop je bij binnenkomst van de tuin dan wel paleis. Je kunt combinatietickets kopen voor meerdere eilanden en parken waaronder ook Parco Pallavicino (50 soorten zoogdieren), Castelli de Cannero (museum), Rocco di Angera (fresco’s en poppen) en Parco del Mottarone (avonturenpark en skiën).

Alvast een voorproefje van een dagje eilandhoppen? Klik hier voor de Isole Borromee

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Indruk van Borromeïsche eilanden

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?