Bouwbegeleiding Italië

Bouwen op vertrouwen

“Een goed huis bouw je op vertrouwen ”

Bouwbegeleiding Italië

Net dat beetje extra zekerheid tijdens de renovatie.

Bouwbegeleiding Italië, een zorg minder. Een tweede huis in Italië, wie droomt daar niet van? Een huis kopen in Piemonte is op zich al een avontuur. Het aankoopproces is namelijk significant anders dan in Nederland. De kans dat een woning helemaal naar je zin is, is bovendien klein. Een verbouwing is in veel gevallen onvermijdelijk. Je kunt zelf aan de slag met hamer en beitel of (deels) een bouwbedrijf inschakelen die de renovatie op zich neemt. Hoe zorg je ervoor dat jouw woonwensen goed vertaald worden? Zeker als je op afstand bent in Nederland. Engelssprekende bouwbegeleiding Italië tijdens de bouw of in het voortraject reduceert Italiaanse toestanden. We spreken uit ervaring. Hoe goed je je ook voorbereidt of kennis hebt van verbouwingen, je kunt alsnog voor ongewenste verrassingen komen te staan. Dan is het handig dat iemand de taal spreekt van het land, de cultuur en de materie kent.

Bouwbegeleiding Italië

Voor aanvang van de verbouwing kom je al voor keuzes te staan. Schakel je een geometra in of laat je zaken over aan een architect? Of beiden? Zij zorgen voor het ontwerp, vergunningaanvraag, het opstellen van de computo metrico en zien toe op een veilige werkplaats. Naast een architect of een geometra heb je mogelijk een engineer nodig voor het berekenen van de constructie bij aanpassingen van het vakantiehuis of de aanleg van een zwembad. Zodra het bestek opgesteld is, anders gezegd de computo metrico, kun je een bouwbedrijf, hydraulico (loodgieter), elektricien dan wel installatiebedrijf gaan selecteren. Vaak zijn dit losse partijen. Best ingewikkeld dus. Hoe zorg je voor betrouwbare bouwpartners?

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Engelssprekende bouwbegeleider

Wanneer je een tweede huis koopt of een ‘prima casa’ waarin je nog niet woont, dan is het best ingewikkeld om de bouw te begeleiden als je op afstand bent. Hoe zorg je ervoor dat het bouwteam jouw woonwensen correct vertaald? Bovendien kan de taal een barrière vormen. Natuurlijk kun je bij tijd en wijle heen-en-weer reizen, beeldbellen of een Teams meeting plannen. Maar ben je altijd bereikbaar als het bouwteam nu vragen heeft? Begrijp je alles in het Italiaans? Want Engelssprekende bouwvakkers, geometra’s en elektriciens zijn geen gemeengoed. Tot slot heb je te maken met cultuurverschillen die onbedoeld tot misstanden kunnen leiden.

Toezicht en projectmanagement

De oplossing: een Engelssprekende projectmanager, toezichthouder oftewel bouwbegeleiding Italië. Claudio Cecire is een Italiaan die goed Engels spreekt en voor jou de intermediair is tussen de geometra, architect of het bouwteam. Hij bezoekt de bouwplaats voor overleg en bekijkt of alles volgens afspraak verloopt. Ook in het voortraject kan hij je terzijde staan. Bij het doornemen van de woonwensen met de architect of geometra, bij het duiden van de computo metrico bijvoorbeeld.

Ik wil meer weten over bouwbegeleiding

Goud waard

Een bouwbegeleider is een extra investering maar die zich snel terugbetaald. Hoe je het wendt of keert, we blijven rijke buitenlanders. Je moet daardoor op je hoede zijn om niet als pinautomaat gebruikt te worden. Kijkt Claudio met je mee dan heb je extra Italiaanse ogen. Hij weet wat gebruikelijk is. Een buitenkraan op 1,50 meter hoogte? Ja echt, gezien! Tegels op een verkeerde plaats? Je bent er sneller bij als iemand in de buurt is van de bouwplaats. Op afstand is ingrijpen moeilijker. Soms is het te laat.

Voor ons is hij goud waard geweest. Nog voor aanvang van de verbouwing. Een aanrader dus. Of je hier al woont of op afstand bent in Nederland. Het werkgebied van Claudio is regio Asti.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?