Relax in Acqui Terme

Loading Als favoriet toevoegen

Kuuroord Acqui Terme in Piemonte

Beleef Acqui Terme in de Piemonte

Acqui Terme in de provincie Alessandria is nog altijd een belangrijk kuuroord vanwege haar drie bronnen: ‘La Bollente’, ‘Del Lago’ en ‘Acqua Marcia’. De bronnen zouden een helende werking hebben op diverse gezondheidsklachten. Acqui Terme was in de Romeinse tijd een voornaam thermaal centrum. De imposante ruïnes van het Romeinse acquaduct aan de rivier de Bormida is het meest waardevolle monument van de stad. De constructie dateert uit de tijd van Augustus, pakweg begin eerste eeuw na Christus. Het ligt net buiten het centrum van Acqui Terme.

Acqui Terme

Naast Grand Hotel Nuove Terme zijn nog ruïnes van een groot spa-complex en een amfitheater zichtbaar uit van de Romeinse stad Acquie Statiellae, het tegenwoordige Acqui Terme. Verder vind je er de Romeine fontein aan Corso Roma. In de heuvels van Alto Monferrato ligt het prachtige landgoed met Villa Ottolenghi van graaf Arturo Ottolenghi en zijn vrouw Herta von Wedekind zu Horst. De villa is in 2011 bekroond met de prestigieuze ‘European Garden Prize Award’ vanwege haar schitterende tuin. Het nabij gelegen mausoleum Herta’s Temple is indrukwekkend.

Zien

De ruïne van het Romeinse aquaduct

Doen

Relaxen in één van de vele spa's

Beleven

Gastronomisch genieten in Unesco-gebied

De bronnen van Acqui Terme

De Acqui Marcia bron is ontdekt in de tweede helft van de achttiende eeuw. Oorspronkelijk werd de bron gebruik om te baden. Vanwege het hoge sulfidegehalte dan wel zwavelgehalte is het weldadig voor inhalatie- en dermatologische behandelingen. De bron van Del Lago wordt opgevangen in twee basins. Vooral de modder blijkt therapeutisch. Het wordt vaak samen gebruikt met het hyperthermische water van 75 graden celcius van de Bollente bron. Dit thermaal bad uit de Romeinse tijd bevindt zich in het centrum van Acqui Terme. Het water heeft een hoog mineraalgehalte en is eveneens zwavelhoudend. Het heeft een positieve invloed op allerhande aandoeningen.

Bezienswaardigheden

  • Centro Storico
  • De bron La Bollente
  • Villa Ottolenghi Wedekind  (uitsluitend gidsbezoek, elke zaterdag- en zondagmiddag, reserveren: 0039 335 – 6312093 )
  • Cattedrale Nostra Signora Assunta uit 989
  • Castello dei Paleologi met het Museo Archeologico
  • Corso Bagni (ruïnes spa-complex)
  • Romeins acquaduct
  • Basilica St. Peter

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?