Vertrekpunt

Loading Als favoriet toevoegen

Een stip op de kaart als relaxt vertrekpunt.

Beleef Camino in de Piemonte

Camino is een gehucht met een kleine 800 inwoners in de provincie Alessandria in de regio Piemonte. Het ligt in de heuvels van Monferrato. Zodra je rivier de Po overrijdt vanuit het noorden verandert het landschap direct. Van de rijstvelden van Vercelli transformeert de omgeving in glooiende heuvels. Alsof je een andere wereld binnenrijdt.

Camino

Het plaatsje ligt op steenworp afstand van Case Monferrato. Daarnaast zijn Turijn, Asti en Alessandria ook goed te berijden. Deze steden zijn zeker een bezoek waard. Verder kun je vanuit hier naar de noordelijke kant van de Piemonte rijden. Je zult daar minder toeristen treffen. Camino zelf heb je in een flits gezien. Het is vooral bekend van Castello di Camino. Daarentegen is het dus een uitstekende uitvalbasis om de rest van deze Italiaanse regio te ontdekken.

Wijnboerderij met spa

Je kunt heerlijk wandelen in de omgeving. Verder is een auto noodzakelijk. De supermarkt, restaurantjes en bezienswaardigheden liggen op een kwartiertje rijden of verder. Daarentegen vind je hier rust en ruimte. Waarom ben ik ooit in dit dorp beland? Voor een verblijf bij Ca’ San Sebastiano. Een wijnboerderij met fijne appartementen en hotelkamers. Een heerlijk zwembad met spa, goed restaurant en natuurlijk wijnen. Tot slot kun je er een wijntherapiesessie ondergaan. Al heb ik die overgeslagen. Meer iets voor een vriendinnenuitje.

Zien

Natuurlijk het Castello di Camino. Pak de auto en rijd over de glooiende heuvels de Piemonte in.

Doen

Wandelschoenen aantrekken en de omgeving verkennen. De natuur in! Kijk om het te zien.

Beleven

Kom herboren terug na een wijntherapiesessie bij Ca’ San Sebastiano Wineresort. Sluit af met een diner.

Castello di Camino

Castello di Camino stamt uit het jaar rond 1000. Het is één van de mooiste kastelen van Italië. Omdat het nog in perfecte staat is. Castelli di Camino was een geliefd kasteel bij de Savoye familie. De toenmalige eigenaar Ferdinando Scampi heeft rond 1900 het oudste deel van kasteel gerestaureerd. De eetkamer heeft hij een neogotische stijl gecreëerd. Dat zie je overigens ook terug bij kasteel de Haar in Haarzuilens. Baron Etienne van Zuylen liet het 13e eeuwse in diezelfde tijd herdecoreren door de ateliers van Cuypers. Al was Barones Hélène de Rothschild meer gecharmeerd van de Lodewijk-stijl. Castelli di Camino is tegenwoordig in gebruik als evenementenlocatie.

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?