Montemagno

Loading Als favoriet toevoegen

Culinair genieten in het groene achterland.

Beleef Montemagno in de Piemonte

Montemagno. Hoe beland je daar? Een reis kun je op diverse manieren uitzoeken. De één neemt een stad of dorp als uitgangspunt en gaat dan op zoek naar leuke logeerplekken. De ander kijkt naar mooie accommodaties in een bepaald gebied en ziet dan wel waar hij of zij uitkomt. Zo zijn wij bij Tenuta Montemagno in de gelijknamige plaats terecht gekomen. Een fantastisch wijnlandgoed waar vakantie ook echt vakantie is.

Montemagno

Montemagno ligt zo’n 17 km van Asti. De bekendste bezienswaardigheid is Il Castello van de markies van Monferrato. Een middeleeuws kasteel met gekantelde torens. Helaas is het niet toegankelijk voor toerisme. Daarentegen vind je in het dorp de barokke Chiesa San Martino, chiesa San Maria della Cava en ruïnes van de Romaanse kerk San Vittore. Het dorp ligt op de top van een heuvel dat bedenkt is met bos. De vergezichten zijn in één woord schitterend.

Slow down

Het is met dit dorp als zovelen in Piemonte. Sterker als in Italië. Je hebt het eigenlijk in een tel gezien. Daarvoor heb ik één oplossing. Ga op een terras zitten. Geniet van het weer, de gastronomie én van je gezelschap. Laat de stress van je af glijden. Kom tot elkaar en een goed gesprek. Vergeet de tijd.

Zien

Middeleeuwse kastelen en paleizen

Doen

Je culinair laten verwennen

Beleven

Naar Asti, Turijn of Alessandria

Wijngebied Monferrato

Ons verblijf bij de Tenuta was geweldig. In het dorpje zelf zijn we eigenlijk amper geweest. Verandering van spijs doet eten, zo hebben we bij verschillende restaurants gedineerd. La Culla di Bacco is echt een beleving. Van oorsprong een knusse B&B die ’s avonds ook haar deuren opent voor andere gasten. Ook zijn we op bezoek geweest bij een kasteelheer ergens in de regio. Helaas weet ik niet meer waar. Bijzonder was het wel. Merlijn de kat liep gewoon te banjeren tussen het antiek. Iets dat onvoorstelbaar zou zijn bij Paleis ’t Loo. Afijn, je bent in het wijngebied Monferrato, dus een wijnproeverij mag je niet overslaan.

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?