Recept konijn
Een lekker recept konijn. Konijn? In Nederland komt het vooral op tafel met kerst. Of moet ik zeggen kwam? Ik kan me niet heugen dat ik konijn heb gegeten. Althans thuis of hier in een restaurant.
Tijdens de wildperiode is het vooral zwijn, ree en hert. In Piemonte heb ik konijn opnieuw ontdekt. Inmiddels heb ik ‘coniglio’ op verschillende wijzen gegeten: keer op keer lekker. Maar goed, nagenoeg alles is lekker in deze regio. Afgelopen kerst heb ik zelf konijn gemaakt. Het recept voor konijn heb ik opgeduikeld uit een kookboek van 30 jaar oud. Tenminste, ik heb verschillende receptuur door elkaar gemixt. De gasten aan tafel waren verrukt. Samengevat, een geslaagd experiment. Voor herhaling vatbaar en daarmee wacht ik niet tot de volgende kerst.
Recept konijn witte wijn
Eén van de hoofdingrediënten van het recept konijn is wijn. Witte wijn. Nu zijn wij, zuinige Nederlanders van het soort dat geneigd is om de meest goedkope wijn te pakken om te koken. Dat is om twee redenen een verkeerde keuze. Op de eerste plaats kun je iets ultiem lekker alleen maken met ultiem goede ingrediënten. Daarvoor gebruik je dus geen met bocht van slootwater. Dit is me overigens ingefluisterd door een Piëmontese vriendin (van wie anders?). Ik ben namelijk ook geneigd om die goedkope fles te gebruiken die je ooit ergens hebt gekregen. Op de tweede plaats heb je vaak maar een deel van de inhoud van fles nodig. En wat doe je met het restant? Juist, opdrinken. Dus neem gewoon goede wijn.
Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.
Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.
Account maken