Carialoso Acqui Terme

Loading Als favoriet toevoegen

De liefste van Acqui Terme

“Traditioneel eten in een schattig straatje.”
Acqui Terme

Carialoso Acqui Terme

Carialoso Acqui Terme is de liefste trattoria van deze Romeinse stad.

Carialoso is een schattige trattoria in Acqui Terme. Misschien wel in één van de mooiste straatjes. Je weet wel, zo’n smal straatje met gekleurde huizen, bloempotten en versierselen. Een trattoria kun je zo’n beetje vergelijken met een eetcafé. Traditionele, eenvoudige maaltijden maar daardoor niet minder lekker. Je kunt binnen in de trattoria eten, maar leuker is het buiten op het miniterras. Daar staan een tafeltje of vijf. Waar je overigens maar met twee personen aan een tafel kunt zitten. Acqui Terme is behoorlijk toeristisch. Nederlanders weten het plaatsje goed te vinden. Maar gezinnen met kids tref je hierdoor dus niet.

Tajarin al ragù

De eigenaar van Carialoso is een vriendelijk heerschap met een volle bos grijs haar en hippe bril. Zowel hij als het meisje in de bediening spreken een mondvol Engels. Op de kaart staan een paar gerechten. Echt Piemontees, met groenten en kruiden uit de eigen moestuin. Tajarin al ragù is een favoriet gerecht van tante’s partner. Dat is een pasta met hele fijn spaghetti en een gehaktsaus. Ook deze keer kiest hij deze zaligheid. De eigenaar zegt er specifiek bij: “Let op, dit is de échte Piemontese variant, sterk van smaak’. Prima, laat maar doorkomen. Totdat het bord verschijnt……

Klein maar fijn

Het blijkt een tajarin te zijn op basis van levertjes. Daar moet je van houden. Gelukkig is tante een veelvraat, dus we wisselen van bord. De eigenaar kijk tnaar het tafereel…..wil je iets anders? Niet nodig, het was heerlijk. Natuurlijk heb ik nog wel even van mijn eigen agnelotti geproefd. Dit zijn soort deegkussentjes met vulling. Deze variant was met groenten, munt en basilicum. Ook zeer smaakvol. We dronken er een lekkere frisse Roero Arneis bij. De lunch houden we in de regel eenvoudig. Dus hebben we de maaltijd besloten met een hele fijne espresso. Samenvattend doet Trattoria Carlialoso haar naam eer aan: de liefste!

Reserveren 0039 – 329 421 3078. Gesloten op zondagavond en maandag. De trattoria heeft geen website.

 

Via Manzoni 38, 15011 Acqui Terme

Indruk van Carialoso Acqui Terme

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?