Carialoso Acqui Terme

Loading Als favoriet toevoegen

De liefste van Acqui Terme

“Traditioneel eten in een schattig straatje.”
Acqui Terme

Carialoso Acqui Terme

Carialoso Acqui Terme is de liefste trattoria van deze Romeinse stad.

Carialoso is een schattige trattoria in Acqui Terme. Misschien wel in één van de mooiste straatjes. Je weet wel, zo’n smal straatje met gekleurde huizen, bloempotten en versierselen. Een trattoria kun je zo’n beetje vergelijken met een eetcafé. Traditionele, eenvoudige maaltijden maar daardoor niet minder lekker. Je kunt binnen in de trattoria eten, maar leuker is het buiten op het miniterras. Daar staan een tafeltje of vijf. Waar je overigens maar met twee personen aan een tafel kunt zitten. Acqui Terme is behoorlijk toeristisch. Nederlanders weten het plaatsje goed te vinden. Maar gezinnen met kids tref je hierdoor dus niet.

Tajarin al ragù

De eigenaar van Carialoso is een vriendelijk heerschap met een volle bos grijs haar en hippe bril. Zowel hij als het meisje in de bediening spreken een mondvol Engels. Op de kaart staan een paar gerechten. Echt Piemontees, met groenten en kruiden uit de eigen moestuin. Tajarin al ragù is een favoriet gerecht van tante’s partner. Dat is een pasta met hele fijn spaghetti en een gehaktsaus. Ook deze keer kiest hij deze zaligheid. De eigenaar zegt er specifiek bij: “Let op, dit is de échte Piemontese variant, sterk van smaak’. Prima, laat maar doorkomen. Totdat het bord verschijnt……

Klein maar fijn

Het blijkt een tajarin te zijn op basis van levertjes. Daar moet je van houden. Gelukkig is tante een veelvraat, dus we wisselen van bord. De eigenaar kijk tnaar het tafereel…..wil je iets anders? Niet nodig, het was heerlijk. Natuurlijk heb ik nog wel even van mijn eigen agnelotti geproefd. Dit zijn soort deegkussentjes met vulling. Deze variant was met groenten, munt en basilicum. Ook zeer smaakvol. We dronken er een lekkere frisse Roero Arneis bij. De lunch houden we in de regel eenvoudig. Dus hebben we de maaltijd besloten met een hele fijne espresso. Samenvattend doet Trattoria Carlialoso haar naam eer aan: de liefste!

Reserveren 0039 – 329 421 3078. Gesloten op zondagavond en maandag. De trattoria heeft geen website.

 

Via Manzoni 38, 15011 Acqui Terme

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?