Chinees in Asti

Loading Als favoriet toevoegen

Een Chinees pakken omdat het kan!

“Chinese tapas volgens Nederlands Aziatisch recept”
Asti

Chinees in Asti

Chinees eten in Asti. Dat is een niet alledaagse keuze.

Waarom zou je naar de Chinees in Asti gaan, als er zoveel overheerlijk Italiaans eten te verkrijgen is? Soms ben je toe aan iets anders. Zo ook wij die bewuste dag. We hadden namelijk een paar hectische dagen achter de rug. Hierdoor hadden we zin in iets makkelijks. We liepen via de hoofdstraat Corso Vittoria Alfieri naar de prachtige Catthedrale di Santa Maria Assunta e San Gottardo. Aan het begin van deze straat zijn voornamelijk winkels. Vervolgens krijg je de belangrijkste musea zoals Palazzo Mazzetti, Palazzo Alfieri en het Museo Plaeontologico Territoriale dell’Astigiano. Vlak naast de laatste vind je Ristorante cinese Hai Ou.

Chinees Asti

Aan de overkant van de Chinees in Asti zit trouwens een Japanner. Afijn, mijn partner keek verheugd: hé een Chinees. Zullen we daar gaan eten vanavond? Nu was ik niet direct enthousiast, maar vooruit laten we het doen. Ik liep naar binnen om een tafel te reserveren. In het Italiaans sprak ik de Chinese dame aan achter de toog. Ze keek een beetje moeilijk, dus ik schakelde over op Engels. Maar ook dat, kwam niet aan. Vervolgens wees ze naar een kleine dame bij de kassa. Italiaans sloeg ik maar over en startte direct in het Engels.

Grappig

Natuurlijk was er ’s avonds plek en waren we welkom. Moest ze mijn naam niet even opschrijven? Nu heb ik een lastige naam voor buitenlanders, dus meestal kondig ik dat even aan. De X bestaat niet eens in het Italiaans. Duidelijk articulerend zei ik Xandra Derks. Waarop de dame me aankeek: “Hey, ben jij Nederlands? Jij spreekt namelijk met hetzelfde accent Engels als ik”. Hoe wonderlijk. Een Nederlandse Chinese in Italië. Hoe dat zo? Ze was getrouwd met een Italiaanse Chinees en woonde al 30 jaar in Asti.

Naar website

Lekker te nassen

Allora, ’s avonds schoven we aan bij de Chinees in Asti. Het was een bijzondere gewaarwording. Voornamelijk omdat het grote restaurant tjokvol Italianen zat. Op het menu staan soort Chinese tapas. De bereiding van de gerechten is vergelijkbaar met die in Nederland. Over de wijn kan ik niks vertellen, want die hebben we deze avond overgeslagen. Over de kosten hoef je je ook niet druk te maken. De prijzen zijn meer dan vriendelijk. Over de taal van communiceren? Italiaans of Chinees. Kom je er niet uit, dan weet je dat er ook een Nederlandse in Hai Ou rondloopt.

Reserveren

Openingstijden

Maandag tot en met zondag van 11.45 – 15.00 uur en van 17.45 – 22.30. Afhalen eveneens mogelijk.

Reserveren

Whatsapp: +39 331 946 8258
Bellen: +390141 324796

Corso Vittorio Alfieri, 387/A 14100

Indruk van Chinees in Asti

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?