Chinees in Asti

Loading Als favoriet toevoegen

Een Chinees pakken omdat het kan!

“Chinese tapas volgens Nederlands Aziatisch recept”
Asti

Chinees in Asti

Chinees eten in Asti. Dat is een niet alledaagse keuze.

Waarom zou je naar de Chinees in Asti gaan, als er zoveel overheerlijk Italiaans eten te verkrijgen is? Soms ben je toe aan iets anders. Zo ook wij die bewuste dag. We hadden namelijk een paar hectische dagen achter de rug. Hierdoor hadden we zin in iets makkelijks. We liepen via de hoofdstraat Corso Vittoria Alfieri naar de prachtige Catthedrale di Santa Maria Assunta e San Gottardo. Aan het begin van deze straat zijn voornamelijk winkels. Vervolgens krijg je de belangrijkste musea zoals Palazzo Mazzetti, Palazzo Alfieri en het Museo Plaeontologico Territoriale dell’Astigiano. Vlak naast de laatste vind je Ristorante cinese Hai Ou.

Chinees Asti

Aan de overkant van de Chinees in Asti zit trouwens een Japanner. Afijn, mijn partner keek verheugd: hé een Chinees. Zullen we daar gaan eten vanavond? Nu was ik niet direct enthousiast, maar vooruit laten we het doen. Ik liep naar binnen om een tafel te reserveren. In het Italiaans sprak ik de Chinese dame aan achter de toog. Ze keek een beetje moeilijk, dus ik schakelde over op Engels. Maar ook dat, kwam niet aan. Vervolgens wees ze naar een kleine dame bij de kassa. Italiaans sloeg ik maar over en startte direct in het Engels.

Grappig

Natuurlijk was er ’s avonds plek en waren we welkom. Moest ze mijn naam niet even opschrijven? Nu heb ik een lastige naam voor buitenlanders, dus meestal kondig ik dat even aan. De X bestaat niet eens in het Italiaans. Duidelijk articulerend zei ik Xandra Derks. Waarop de dame me aankeek: “Hey, ben jij Nederlands? Jij spreekt namelijk met hetzelfde accent Engels als ik”. Hoe wonderlijk. Een Nederlandse Chinese in Italië. Hoe dat zo? Ze was getrouwd met een Italiaanse Chinees en woonde al 30 jaar in Asti.

Naar website

Lekker te nassen

Allora, ’s avonds schoven we aan bij de Chinees in Asti. Het was een bijzondere gewaarwording. Voornamelijk omdat het grote restaurant tjokvol Italianen zat. Op het menu staan soort Chinese tapas. De bereiding van de gerechten is vergelijkbaar met die in Nederland. Over de wijn kan ik niks vertellen, want die hebben we deze avond overgeslagen. Over de kosten hoef je je ook niet druk te maken. De prijzen zijn meer dan vriendelijk. Over de taal van communiceren? Italiaans of Chinees. Kom je er niet uit, dan weet je dat er ook een Nederlandse in Hai Ou rondloopt.

Reserveren

Openingstijden

Maandag tot en met zondag van 11.45 – 15.00 uur en van 17.45 – 22.30. Afhalen eveneens mogelijk.

Reserveren

Whatsapp: +39 331 946 8258
Bellen: +390141 324796

Corso Vittorio Alfieri, 387/A 14100

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?