Da Elvira

Loading Als favoriet toevoegen

De smaak van het seizoen

Adresgegevens
test
“Proef Piemonte op je bord en in je glas”
Montegrosso d'Asti

Da Elvira

Gewoon ongedwongen genieten van een pizza of een pranzo tussen de locals.

Bij Agriturismo da Elvira ontdek je het ware Piemontese leven. Midden tussen de wijnheuvels van de Langhe en Monferrato ligt het historische familiehuis. De agriturismo wordt gerund door moeder Elvira en zoon Alberto. Allebei zijn ze bescheiden maar gepassioneerd over het moois dat zij voortbrengen. Op deze authentieke wijnboerderij kun je overnachten, wijnproeven en op zaterdagavond genieten van pizza of op zondagmiddag van een verrukkelijk meergangenlunch (pranzo).

Bij Da Elvira vind je allereest rust en ruimte. Je bevindt je midden in de natuur met fluitende vogels en een waanzinnig uitzicht op de heuvels vol wijnranken. Het familierestaurant is gemoedelijk en sfeervol. Mooi gedekte tafels, een mandje met brood en grissini en een fles wit en rood op tafel. Alberto is wijnmaker en hij laat je daarvan dus graag proeven. Voorheen heeft hij 10 jaar in een panneteria gewerkt. Hij is daarom de man van de pizza en de pasta. Zodra het woord pizza valt, begint zijn gezicht te stralen. Dan weet je genoeg. Met zijn geheime recept weet hij de beste pizza te bakken.

Naar website

Lekker lekker lekker

Ik heb genoten van een vijf-gangen lunch op zondag, maar ik ga zeker terug op zaterdagavond om ook de pizza te proberen. Moeders staat in de keuken. Wat heeft ze deze zondag onder andere bereid: een voorafje met carne cruda (steak tartare), vitello tonnato en een frisse salade. De eerste twee zijn de specialiteit van de regio, de kruiden en mosterd die Elvira gebruikt maken het extra smaakvol. Ze kookt met de producten van het seizoen dus vervolgens genoten van een heerlijk gerecht met groene asperges. Een ogenschijnlijk eenvoudig bordje met aardappels, vlees en wortel als hoofdgerecht, maar o zo lekker. De aardappels waren trouwens heerlijk gekruid. Het dessert bestond uit een proeverijtje. Daar word je toch blij van.

Familierestaurant

Kortom, je proeft Piemonte op je bord. Elvira noemt zichzelf geen kok maar een cucinaire. Ingetogen over haar eigen kookkunsten. Het siert haar. Maar voor mij heeft ze de sterren van de hemel gekookt. De rustige Alberto serveert met flair de pasta op je bord. Het geeft je een thuisgevoel. Het is ongedwongen genieten van wat ter tafel komt. Even een moment van ontspanning. Traditioneel beëindig je een maaltijd met een glas grappa of amaro. Alberto had daarvoor graag even aangeschoven. Deze middag was er een lange tafel met gasten van een vrolijk jochie om zijn communie te vieren. Daarom was er daarvoor geen tijd. We houden hem te goed.

Wijnproeverij, pranzo of cena

Agriturismo da Elvira is populair bij Italianen. Reserveer daarom tijdig een plek voor cena (zaterdagavond) of pranzo (zondagmiddag). Ook is het een ideale plek voor een trouwerij, communie, verjaardag of om iets anders te vieren.

Wijn

Over de wijnen: in de collectie vind je een karaktervolle Sauvignon, een Monferrato Dolcetto, natuurlijk een Barbera d’Asti en een zoete bubbelende Moscato d’Asti.

Wijnfamilie

Wat wellicht nog leuk is om te weten. Alberto is de man van Veronica. Samen met haar broers runt zij Wijnmakerij Giachino. Een echte wijnfamilie dus!

Reserveren

Voor een reservering, overnachting of wijnproeverij  app je 0039 349 211 6561 of stuur een e-mail naar daelvira@tiscali.it.

CIR 005076-AGR-00007

Via Santo Stefano 77 14048 Montegrosso d'Asti

Indruk van Da Elvira

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?