Da Maddelena

Loading Als favoriet toevoegen

Authentiek Italiaans. Pizza en pasta.

“Alsof de tijd even stil heeft gestaan”
Costigliole d'Asti

Da Maddelena

Het echte Italië zoals je het kent uit een boekje

Da Maddalena in Costigliole d’Asti heeft de beste pizza en pasta’s. Een helverlicht restaurant, gele tafelkleedjes en oude foto’s aan de wand. Zien wat je eet, het misschien wat ongezellige licht heeft dus een reden. De sympathieke Catarina ontvangt je met een glimlach. Mamma, Maddalena, is op leeftijd, maar staat zelf nog achter het fornuis, overigens samen met twee koks. Zij maakt de meest verrukkelijke pasta. Handgemaakt, supervers. Parmezaanse kaas over de pasta strooien? Dat is uit den boze. Daarmee verdoezel je de pure smaken, eeuwig zonde. Maar kun je niet zonder, uiteraard is het in huis. De pizza-oven staat in het restaurant waar zoonlief pizza’s bakt. Weet je wel, met zo’n lekkere knapperige krokante bodem. En Pa? Die stiefelt ook nog wat rond.

Smaakbommen

Van heinde en ver komen families hier met hun kinderen eten. Zodra deze kids opgegroeid zijn, komen ze vervolgens zelf na het uitgaan een pizza scoren. En daarna schuiven ze vervolgens jaren daarna zelf aan met hun kroost. Tijdens de doordeweekse lunch zie je hier buurtbewoners genieten van een makkelijke hap. Het is eten zonder gedoe. Een kleine kaart, met stuk voor stuk smaakbommetjes. Ook al zien de gerechten er eenvoudig uit. Een wijnkaart? Daar doen ze niet aan. Ze schenken rood en wit van de plaatselijke wijnmakers, zoals de Vespa-wijn van Cascina Castlet. Vespa-wijn? De Piemontekenner weet wat ik bedoel, op het etiket prijken dames op een Vespa.

Da Maddelena

Je voelt je gelijk thuis vanwege de huiselijke sfeer. Dat maakt dat je zomaar een tweede flesje wijn opentrekt of nog een caffè met grappa neemt. Overigens heeft Valter, de man van Caterina, een taxibedrijf. Dus mocht je teveel hebben gedronken om te rijden, je komt altijd thuis. Of blijf overnachten in één van de eenvoudige kamers. Beland je wat vroeg in het restaurant, de kokkin bedient je ook met plezier. Samenvattend, bij Da Maddelena is het gemoedelijk en ontspannen genieten van authentiek Italië.

Naar website

Via Roma 45 14055 Asti (AT)

Indruk van Da Maddelena

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?