Da Maddelena

Loading Als favoriet toevoegen

Authentiek Italiaans. Pizza en pasta.

“Alsof de tijd even stil heeft gestaan”
Costigliole d'Asti

Da Maddelena

Het echte Italië zoals je het kent uit een boekje

Da Maddalena in Costigliole d’Asti heeft de beste pizza en pasta’s. Een helverlicht restaurant, gele tafelkleedjes en oude foto’s aan de wand. Zien wat je eet, het misschien wat ongezellige licht heeft dus een reden. De sympathieke Catarina ontvangt je met een glimlach. Mamma, Maddalena, is op leeftijd, maar staat zelf nog achter het fornuis, overigens samen met twee koks. Zij maakt de meest verrukkelijke pasta. Handgemaakt, supervers. Parmezaanse kaas over de pasta strooien? Dat is uit den boze. Daarmee verdoezel je de pure smaken, eeuwig zonde. Maar kun je niet zonder, uiteraard is het in huis. De pizza-oven staat in het restaurant waar zoonlief pizza’s bakt. Weet je wel, met zo’n lekkere knapperige krokante bodem. En Pa? Die stiefelt ook nog wat rond.

Smaakbommen

Van heinde en ver komen families hier met hun kinderen eten. Zodra deze kids opgegroeid zijn, komen ze vervolgens zelf na het uitgaan een pizza scoren. En daarna schuiven ze vervolgens jaren daarna zelf aan met hun kroost. Tijdens de doordeweekse lunch zie je hier buurtbewoners genieten van een makkelijke hap. Het is eten zonder gedoe. Een kleine kaart, met stuk voor stuk smaakbommetjes. Ook al zien de gerechten er eenvoudig uit. Een wijnkaart? Daar doen ze niet aan. Ze schenken rood en wit van de plaatselijke wijnmakers, zoals de Vespa-wijn van Cascina Castlet. Vespa-wijn? De Piemontekenner weet wat ik bedoel, op het etiket prijken dames op een Vespa.

Da Maddelena

Je voelt je gelijk thuis vanwege de huiselijke sfeer. Dat maakt dat je zomaar een tweede flesje wijn opentrekt of nog een caffè met grappa neemt. Overigens heeft Valter, de man van Caterina, een taxibedrijf. Dus mocht je teveel hebben gedronken om te rijden, je komt altijd thuis. Of blijf overnachten in één van de eenvoudige kamers. Beland je wat vroeg in het restaurant, de kokkin bedient je ook met plezier. Samenvattend, bij Da Maddelena is het gemoedelijk en ontspannen genieten van authentiek Italië.

Naar website

Via Roma 45 14055 Asti (AT)

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?