Io e Luna

Loading Als favoriet toevoegen

De sterren van de hemel.

“Piemonte als muze....dat zegt genoeg!”
Guarene

Smaakexplosie

Chef-Kok Davide vond het als 10-jarig kind al leuk om te koken. Dat is altijd zo gebleven. Nu kookt hij de meest fantastische gerechten voor jou en mij.

Io e Luna….ik en de maan. Een prikkelende naam voor een restaurant. We hadden een wijnproeverij bij onze goede vriend Enrico van Ca’ Richeta Enrico Orlando Dat is gelijktijdig een goed moment om bij te praten over het moois dat het leven te bieden heeft. Dus een belangrijk conversation piece is eten en drinken. Tja. Gedeelde passie. Zo kwam ristorante Io e Lluna ter sprake. Het klonk allemaal fijn in onze oren. Daar moeten we naartoe. Of we dan meteen een magnum Nebbiolo naar zijn vriend en eigenaar Davide Odore konden brengen? Tuurlijk! Hebben we meteen een missie.

Io e Luna

Ristorante Io e Luna ligt in Guarene. We kwamen nou niet direct langs het mooiste deel van het dorp. Enrico had ons een fantastisch uitzicht vanaf het terras beloofd; we zagen het nog niet. Totdat we langzaam we heuvelopwaarts over een kronkelweg reden. Daar lag op de heuvel Io e Luna. We werden hartelijk begroet door de medewerkers. Davide was druk in de keuken, dus de fles hielden we nog maar even bij ons. We namen plaats op een strak witte stoel, die overigens uitstekend zat (dat is wel eens anders). Het uitzicht, de setting, top! Dat wordt een avond genieten.

Naar website

Oef...wat lekker

De wijn- en dinerkaart zag er veelbelovend uit. We kozen een vintage Barbera d’Asti uit 2016. Subliem! Wat een bouquet. Zelfs de sommelier was verrast door de intense geur. Er werd ultramals vers gebakken zuurdesembrood op tafel gezet. Vervolgens werden onze smaakpapillen geprikkeld door drie verfijnde amuses. Zo zacht heb je tonijn nog nooit geproefd. Daarna verscheen een feloranje appeltje op het bord. Dit was een fluweelzacht kaasje op een bedje van pesto. Het gaf ons een letterlijk een voorproefje van de antipasti en secondi. Daarover kan ik kort zijn: smaakexplosies in je mond. Drie keer een wauw. Je proeft elke afzonderlijke smaak wat voor een extase zorgt. Zo lekker. Een kipsalade heeft nog nooit zo voortreffelijk gesmaakt.

Verrassing op verrassing

Nu zijn wij geen grote eters, dus heb ik alleen maar verlekkerd naar de omschrijving van de nagerechten op de menukaart gekeken. Misschien maar goed ook. Want bij de espresso presenteerden ze ons een stijlvol bordje met verrukkelijke dolci. Om het daarna af te maken met een eigen gebakken stukje Panettone. We waren er sprakeloos van. Zo ontzettend smaakvol allemaal. Dit is sterrenniveau. Dat positief verwarde gevoel gecombineerd met een blik op de ondergaande zon boven de wijnvelden……een droom van een avond.

Uiteraard hadden wij nog een missie: de magnum Nebbiolo overhandigen aan Davide. Wij, als extraverte enthousiastelingen, waren gelukkig gewaarschuwd door Enrico. Want Davide is een meester in het creëren van uitgesproken smaakbommen, maar is qua persoon de bescheidenheid zelf. Hij was blij verrast met de geste.

Davide heeft de scepter bij meerdere sterrenrestaurants gezwaaid. Die druk, en de soms beperkende werking van de ster, wil hij niet meer. Bij Io e Luna kan hij samen met zijn gastvrije team creëren wat hij wil. Zijn passie voor het koken komt volledig tot uitdrukking, waarbij Piemonte zijn muze is. Dat proef en voel je!

Reserveren

Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 – 00.00 uur
Dinsdag gesloten

Telefoon: 0039 –  328 6745 609
E-mail: info@ioeluna.com

Culinaire webshop
Kun je geen genoeg krijgen van de heerlijkheden die op het bord verschijnen? De panettones, colombes en lunotti (gezuurd brood met vullingen), chocoladecreaties, chocoladepasta en taarten zijn via de Io e Luna website verkrijgbaar.

Fraziona Montebello 1, 12050 Guarene

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?