La Crota ‘d Calo’s

Loading Als favoriet toevoegen

Lekker eten, mooie wijnen, vrolijke tarieven.

“Neem een kijkje in de eeuwenoude wijnkelder”
Calosso

La Crota 'd Calo's

Gemeentelijke wijnkelder én Piemontees restaurant

Restaurant La Crota ‘d Calo’s ligt in het centrum van het pittoreske Calosso. Tijdens onze huizenjacht in Piemonte, tussen twee bezichtigingen door, was het tijd om een vorkje prikken. Met een gevulde buik neemt men immers betere beslissingen. Op de bonnefooi zijn we naar Calosso gereden. Blij verrast door de pracht van dit dorpje. Veel tijd om het te bekijken hadden we echter niet, dus linea recta naar La Crota ‘d Calo’s gewandeld.

La Crota ‘d Calo’s

Het overdekte terras lijkt op een soort Nederlandse poffertjeskraam, als kind werd je daar blij van, als volwassenen stiekem ook. We werden vrolijk begroet door de gerant:  ‘Kom zitten’. Nog vol indrukken van de bezichtiging ploften we neer. Even aarden. Om je heen koekeloeren. Dan blijkt dat je bij een kleine parel bent beland: de gemeentelijke wijnkelder met tof restaurant. O, ja met schitterend uitzicht. Dat ook. We klappen eerst de wijnkaart maar eens open. Roero Arneis € 7,50. Hoeveel? Laten we gek doen, we nemen die van € 11,00. O, ja. Voor de duidelijkheid: dit is de prijs per fles. Buitengewoon heerlijke wijn trouwens.

Naar website

Ravioli con burro e salvia

We bestellen een fijn bordje Raviolo con burro e salvia. Mooi lunchgerecht. Het restaurant serveert typische lokale gerechten. Natuurlijk een mandje brood met grisini. Mijn ogen worden ondertussen getrokken naar het fraaie gebouw waarin La Crota ‘d Calo’s gevestigd is. Daarom even binnen gluren. Spontaan krijg ik een rondleiding. Onder een bogen plafond staan tafeltjes ingedekt voor het diner. Tegen de wand een zinderende wijncollectie. Maar de verrassing? De eeuwenoude kelder die afgeschermd wordt vanwege afbrokkelgevaar. We moeten voorzichtig zijn.

Gamba di Pernice

Een grote magnum Gamba di Pernice prijkt daar op een wijnvat. Gamba rosso is wijndruivensoort die alleen in Calosso voorkomt. Deze cepagewijn is vernoemd naar een patrijspoot, omdat de roodgekleurde takken aan de wijnrank op patreispoten lijken. De jaarlijkse productie is slechts 30.000 flessen per jaar. Niet vreemd dat daarom dit pronkstuk als relikwie in deze oeroude wijnkelder staat. Helaas moeten we verder. We slaan een espresso achterover en beloven één ding. Hier komen we snel weer terug!

Openingstijden

La Crota ‘d Calos

Maandag tot en met zondag
11.00 – 15.00 uur en van 18.00 – 00.00 uur.

Woensdag
Gesloten

Telefoon
0039 – 0141 853 232

Wijn uit de gemeentelijke wijnkelder is eveneens om mee te nemen naar huis. Je betaalt dan een lagere prijs dan de horecaprijs.

Via Cairoli 7, 14052 Calosso (AT)

Indruk van La Crota ‘d Calo’s

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?