Huizenjacht in Piemonte

Dit huis heeft alles wat we zoeken….alleen één klein nadeel.

“Terug in de tijd in het Piemontese leven”

Huizenjacht in Piemonte

Wat een dag! Waar zal ik beginnen. Onze huizenjacht in Piemonte. We begonnen in mijn geliefde La Morra. Maar ik ben niet de enige die verliefd is op deze plek. Ook de eigenaresse van het huis. Eigenlijk zagen we het meteen al: dit is niet wat we zoeken. Teveel huizen op elkaar met een veel te kleine binnenplaats. Desondanks toch benieuwd, misschien overtreft het onze verwachting. We hadden inmiddels een deel van de bijbehorende appartementen gezien. Nu nog haar eigen huis. Toen ging mevrouw in discussie met de makelaar. Pardoes bedacht ze, ik wil meer hebben. Dit is de mooiste plek op aarde. 65.000 euro meer. Tja. Dromen mag, alleen is dit niet onze droom. Wij gaan kijken bij het volgende huis. Adio.

Huizenjacht Piemonte

In Nederland werkt een makelaar exclusief voor een verkoper. In Italië is dat niet zo. Het is een bemiddelaar tussen koper en verkoper. Daardoor kan een huis bij meerdere makelaars aangeboden worden. Dus de locatie van het huis wordt tot op het laatste moment geheim gehouden. Want stel je voor dat je rechtstreeks zaken doet met de eigenaar of naar een ander stapt. Nu had ik de adressen van deze huizenjacht Piemonte tevoren gecheckt, maar ter plekke bleek het country house toch ergens anders te zijn. En de tijd trouwens ook. Pompidom pidom, maar dan het tegenovergestelde.

Hét huis gevonden?

Gelukkig maakte huis 2 in Benevello veel goed. Een plaatje! En een serieuze kanshebber. Toplocatie. Gerenoveerd. Twee ruime appartementen gereed. Potentie tot meer. Superuitzicht. Wanneer kunnen we erin? Huis 3 was vervolgens weer even een mind fuck. Huh? Halve bouwval? O,nee. Het is wederom een ander adres. Prachtige stek in Mango, maar het onderhoud aan de Engelse tuin met meters aan buxusboompjes is iets teveel werk. Superaardige Engelse (goh) eigenaars, maar not our cup of tea.

Het Piemontese leven

Tijd voor een borrel. Terug naar Sotto La Vigna. Zullen we even bij de buurman gaan kijken? Het echte Piëmontese boerenleven. Een handvol koeien, wat stieren, kippen, een pauw, geiten, ezels en een schuur met wijnvaten. Terug in de tijd. Maar wat een mooie kerel.

Uiteraard moest er ook nog gegeten worden. Als je je echt wil onderdompelen in het dorpse leven moeten we naar Elena. Drie gangenmenu, karafje wijn en espresso met grappa. De Italiaanse kwalificatie voor het WK voetbal op de achtergrond en de plaatselijke Penoza komt even voor een praatje aan de tafel. Kortom, wereldavond. De rekening voor vier personen: € 55,00. Hoeveel?

En nu slapen. Morgen gezond weer op voor het vervolg van onze huizenjacht Piemonte. Nog twee huizen te gaan. Maar ik denk dat we het huis gevonden hebben.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?