Le teste di rapa

Loading Als favoriet toevoegen

Fris decor, sublieme gerechten, vriendelijk geprijsd

“Een feest op je bord”
Asti

Optimaal genieten in een fris wit decor

De rapen zijn gaar…..uitkijken voor zoveel lekkers op je bord!

Le teste di rapa in Asti is zo’n restaurant waarvan je meteen weet: daar gaan we nog een keer eten, nog voordat je überhaupt iets besteld hebt. Het heeft een fijne entourage door het witte decor met lollige blinkvangers aan de muur. Buitengewoon vriendelijke medewerkers die je een welkom gevoel geven. Als je vervolgens de bescheiden wijnkaart bekijkt, maakt je hart een vreugdesprongetje. Er staan gewoonweg een paar mooie parels op tegen meer dan vriendelijke tarieven. Een Barbaresco van 38 euro, wie wordt daar niet vrolijk van? Zeker als de fles leeg is. 😉

Le teste di rapa

De menukaart. Wat staat daar zoal op? Het klinkt supergrappig in onze oren:  ‘Orecchia d’elefante’, olifantenoren. Geen zorgen, er komt geen olifant op je bord, maar een knapperige schnitzel. Wij kozen voor wat anders. Voor een schnitzel gaan we wel naar Duitsland. Ook niet echt Italiaans, maar wel een verrukkelijke klassieker Tataki Fave e Robiola: tonijnfilet met zwarte sesamzaadjes. Japanse invloeden zie je trouwens vaker terug in de Italiaanse keuken. Wie inmiddels denkt: wat betekent le leste di rapa dan? Dat zijn raapstelen. Vanzelfsprekend zijn die ook verwerkt in een gerecht.

Naar website

Subtiele porties

Tja….bij Le teste di rapa sla je de dolci niet over. Opnieuw een klein feestje op je bord. Mooie subtiele porties die een koningsmaal daverend afsluiten. Asti is voor ons een geliefde stad in Piemonte. We komen er graag en vaak. Al hebben we er nu één uitdaging bij. Het wordt steeds lastiger kiezen waar we gaan eten. Keuzestress. Dit restaurant staat nu in ons favorietenlijstje. Het is de ideale combinatie van een sfeervolle ambiance,  mooie wijnkaart en de sublieme kwaliteit van de gerechten dat we zo enthousiast zijn.

Reserveren

Wij zijn niet de enige die hier graag aanschuiven. Reserveer daarom tijdig een tafeltje. Een website hebben ze niet, maar via Facebook messenger zijn ze goed bereikbaar. Even bellen kan natuurlijk ook. Zelfs in het Engels. Buon appetito!

Vicolo GB, Giuliani 3, 14100 Asti

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?