Le teste di rapa

Loading Als favoriet toevoegen

Fris decor, sublieme gerechten, vriendelijk geprijsd

“Een feest op je bord”
Asti

Optimaal genieten in een fris wit decor

De rapen zijn gaar…..uitkijken voor zoveel lekkers op je bord!

Le teste di rapa in Asti is zo’n restaurant waarvan je meteen weet: daar gaan we nog een keer eten, nog voordat je überhaupt iets besteld hebt. Het heeft een fijne entourage door het witte decor met lollige blinkvangers aan de muur. Buitengewoon vriendelijke medewerkers die je een welkom gevoel geven. Als je vervolgens de bescheiden wijnkaart bekijkt, maakt je hart een vreugdesprongetje. Er staan gewoonweg een paar mooie parels op tegen meer dan vriendelijke tarieven. Een Barbaresco van 38 euro, wie wordt daar niet vrolijk van? Zeker als de fles leeg is. 😉

Le teste di rapa

De menukaart. Wat staat daar zoal op? Het klinkt supergrappig in onze oren:  ‘Orecchia d’elefante’, olifantenoren. Geen zorgen, er komt geen olifant op je bord, maar een knapperige schnitzel. Wij kozen voor wat anders. Voor een schnitzel gaan we wel naar Duitsland. Ook niet echt Italiaans, maar wel een verrukkelijke klassieker Tataki Fave e Robiola: tonijnfilet met zwarte sesamzaadjes. Japanse invloeden zie je trouwens vaker terug in de Italiaanse keuken. Wie inmiddels denkt: wat betekent le leste di rapa dan? Dat zijn raapstelen. Vanzelfsprekend zijn die ook verwerkt in een gerecht.

Naar website

Subtiele porties

Tja….bij Le teste di rapa sla je de dolci niet over. Opnieuw een klein feestje op je bord. Mooie subtiele porties die een koningsmaal daverend afsluiten. Asti is voor ons een geliefde stad in Piemonte. We komen er graag en vaak. Al hebben we er nu één uitdaging bij. Het wordt steeds lastiger kiezen waar we gaan eten. Keuzestress. Dit restaurant staat nu in ons favorietenlijstje. Het is de ideale combinatie van een sfeervolle ambiance,  mooie wijnkaart en de sublieme kwaliteit van de gerechten dat we zo enthousiast zijn.

Reserveren

Wij zijn niet de enige die hier graag aanschuiven. Reserveer daarom tijdig een tafeltje. Een website hebben ze niet, maar via Facebook messenger zijn ze goed bereikbaar. Even bellen kan natuurlijk ook. Zelfs in het Engels. Buon appetito!

Vicolo GB, Giuliani 3, 14100 Asti

Indruk van Le teste di rapa

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?