Osteria del Diavolo

Loading Als favoriet toevoegen

Duivels lekkere gerechten uit Ligurië en Piemonte.

“Traditioneel, passievol en puur. In eten, bediening en ambiance. ”
Asti

Osteria del Diavolo

Duivels lekker huwelijk tussen Ligurië en Piemonte op je bord.

Osteria del Diavolo in Asti…waaraan zou dit restaurant haar naam danken? Omdat alles duivels lekker is? Het zou een prima reden zijn, ware het niet, dat het haar naam dankt aan de wielervereniging die huishoudt in de naastgelegen kerk van het Broederschap van San Michele. Astigiaan Giovanni Gerbi was één van de pioniers van het Italiaanse wielrennen. Een leerling-bakker die buitengewone resultaten bereikte op de wielrenfiets. In zijn legendarische rode trui ontketende hij een controverse als ‘Rode duivel’. Een geestig, moedig en slim sportman.

Osteria del Diavolo

Het temperament van de Rode Duivel sprenkelt de keukenbrigade over de gerechten. Zij herkennen zich in de boerenidentiteit die de Piemontese zanger Paolo Conto melancholisch bezingt: “Rode duivel vergeet de weg, kom hier met ons een sinaasappelsapje drinken in het licht van de vergankelijkheid” (vrij vertaald). Kortom, vergeet je dagelijkse beslommeringen en geniet van de heerlijkheden die op je bord verschijnen.

Naar website

Duivels lekker

Grappig genoeg, hebben we een aantal keer getafeld bij Osteria del Diavolo en telkens vroegen we ons al af waar de markante naam vandaan komt. Want eten doe je hier op je gemak. Dus alle tijd voor een diepgaand gesprek. Het restaurant heeft een sobere maar elegante inrichting: geen afleiding door een schreeuwend interieur. Hier wordt de cucina slow food omarmd: lokale gerechten, respect voor het seizoen en samenwerking met kleine producenten. De avond begint uiteraard met het selecteren van een magnifieke fles wijn. Blijf je dichtbij huis dan laat je een Barbera d’Asti ontkurken. Maar er prijken ook andere parels op de kaart. Liever een glas of karaf? Ook dat is mogelijk.

Reserveren

Osteria del Diavolo is geopend van maandag tot en met zaterdag voor het diner. Reserveer op tijd, want het is een populair restaurant. Het ligt midden in het historische centrum van Asti. Het is gehuisvest in de oude sacristie van voormalige Broederschap van San Michele.

Tot slot nog een leuke wetenswaardigheid. Chefkok Enrico heeft in 1995 het Amici restaurant in Beverly Hills geopend. Hij kreeg bovendien hiervoor de prijs ‘Beste chef van het nieuwe jaar’. Dit restaurant heeft hij nog altijd. Verder kun je van hem de kookkunsten leren bij kookschool Gourmet La Scuola di Cucina di Asti. Voor een kooklesavond betaal je ongeveer 45 euro en kook je een driegangen menu. Uiteraard verorber je samen de bereidde gerechten nadien.

Piazza San Martino 6, 14100 Asti

Indruk van Osteria del Diavolo

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?