Osteria del Diavolo

Loading Als favoriet toevoegen

Duivels lekkere gerechten uit Ligurië en Piemonte.

“Traditioneel, passievol en puur. In eten, bediening en ambiance. ”
Asti

Osteria del Diavolo

Duivels lekker huwelijk tussen Ligurië en Piemonte op je bord.

Osteria del Diavolo in Asti…waaraan zou dit restaurant haar naam danken? Omdat alles duivels lekker is? Het zou een prima reden zijn, ware het niet, dat het haar naam dankt aan de wielervereniging die huishoudt in de naastgelegen kerk van het Broederschap van San Michele. Astigiaan Giovanni Gerbi was één van de pioniers van het Italiaanse wielrennen. Een leerling-bakker die buitengewone resultaten bereikte op de wielrenfiets. In zijn legendarische rode trui ontketende hij een controverse als ‘Rode duivel’. Een geestig, moedig en slim sportman.

Osteria del Diavolo

Het temperament van de Rode Duivel sprenkelt de keukenbrigade over de gerechten. Zij herkennen zich in de boerenidentiteit die de Piemontese zanger Paolo Conto melancholisch bezingt: “Rode duivel vergeet de weg, kom hier met ons een sinaasappelsapje drinken in het licht van de vergankelijkheid” (vrij vertaald). Kortom, vergeet je dagelijkse beslommeringen en geniet van de heerlijkheden die op je bord verschijnen.

Naar website

Duivels lekker

Grappig genoeg, hebben we een aantal keer getafeld bij Osteria del Diavolo en telkens vroegen we ons al af waar de markante naam vandaan komt. Want eten doe je hier op je gemak. Dus alle tijd voor een diepgaand gesprek. Het restaurant heeft een sobere maar elegante inrichting: geen afleiding door een schreeuwend interieur. Hier wordt de cucina slow food omarmd: lokale gerechten, respect voor het seizoen en samenwerking met kleine producenten. De avond begint uiteraard met het selecteren van een magnifieke fles wijn. Blijf je dichtbij huis dan laat je een Barbera d’Asti ontkurken. Maar er prijken ook andere parels op de kaart. Liever een glas of karaf? Ook dat is mogelijk.

Reserveren

Osteria del Diavolo is geopend van maandag tot en met zaterdag voor het diner. Reserveer op tijd, want het is een populair restaurant. Het ligt midden in het historische centrum van Asti. Het is gehuisvest in de oude sacristie van voormalige Broederschap van San Michele.

Tot slot nog een leuke wetenswaardigheid. Chefkok Enrico heeft in 1995 het Amici restaurant in Beverly Hills geopend. Hij kreeg bovendien hiervoor de prijs ‘Beste chef van het nieuwe jaar’. Dit restaurant heeft hij nog altijd. Verder kun je van hem de kookkunsten leren bij kookschool Gourmet La Scuola di Cucina di Asti. Voor een kooklesavond betaal je ongeveer 45 euro en kook je een driegangen menu. Uiteraard verorber je samen de bereidde gerechten nadien.

Piazza San Martino 6, 14100 Asti

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?