Osteria More e Macine

Loading Als favoriet toevoegen

Geen gedoe. Gewoon lekker happen en borrelen.

“Hier is de fles wijn eerder leeg dan je denkt.”
La Morra

Osteria More e Macine

Verraderlijke eenvoudig. Totdat je de wijn en het eten proeft. Smullen! Een fijn zonnig terras, maar ook binnen is het uitstekend vertoeven.

Osteria More e Macine is een gemoedelijk eetcafé in La Morra. Niettemin eentje waar je topwijnen drinkt en fantastisch kunt eten. Zo’n tentje waar je even lekker gaat lunchen. Of aanschuift voor een hap met vrienden. Ook de vaste locals weten deze geweldige plek te vinden. Ooit ging mijn partner op de stoel van een oude baas uit het dorp zitten. Met een vermanende vinger werd hij op dit gegeven gewezen. Hij mocht nog net z’n verrukkelijke bordje Tajarin al Ragù leegeten, bij wijze van spreken. De bediening is allerhartelijkst. La Morra is een plaatje van een dorp in Piemonte. Met een geweldig uitzicht op de heuvels mijn wijnranken. Sla Osteria More e Macine niet over!

Gastronomie

Wat eet je zoal bij More e Macine? Natuurlijk Vitello Tonato. Het gerecht van deze regio. Burata, insalata en andere lekkere antipasti. Burata lijkt trouwens een beetje op Mozarella, maar is veel romiger. Even niet op de lijn letten dus. Verder staat standaard Tajarin al Ragù op de kaart. Een ultrafijne spaghetti met gehaktsaus. En als nagerecht? Ook dit is een plaatselijke specialiteit: Bonet. Een chocoladeachtig puddinkje. Zelf ben ik dol op semifreddo: een romige bevroren crème of slagroom toetje. Niet zo koud als ijs en zonder kristallen. Vergeet ik bijna de wijn. Van een frisse Roero Arneis tot een fijne Barolo. Ook per glas. Dus genieten to the max!

Naar website

Via XX settembre 18, 12064 La Morra

Indruk van Osteria More e Macine

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?