Osteria More e Macine

Loading Als favoriet toevoegen

Geen gedoe. Gewoon lekker happen en borrelen.

“Hier is de fles wijn eerder leeg dan je denkt.”
La Morra

Osteria More e Macine

Verraderlijke eenvoudig. Totdat je de wijn en het eten proeft. Smullen! Een fijn zonnig terras, maar ook binnen is het uitstekend vertoeven.

Osteria More e Macine is een gemoedelijk eetcafé in La Morra. Niettemin eentje waar je topwijnen drinkt en fantastisch kunt eten. Zo’n tentje waar je even lekker gaat lunchen. Of aanschuift voor een hap met vrienden. Ook de vaste locals weten deze geweldige plek te vinden. Ooit ging mijn partner op de stoel van een oude baas uit het dorp zitten. Met een vermanende vinger werd hij op dit gegeven gewezen. Hij mocht nog net z’n verrukkelijke bordje Tajarin al Ragù leegeten, bij wijze van spreken. De bediening is allerhartelijkst. La Morra is een plaatje van een dorp in Piemonte. Met een geweldig uitzicht op de heuvels mijn wijnranken. Sla Osteria More e Macine niet over!

Gastronomie

Wat eet je zoal bij More e Macine? Natuurlijk Vitello Tonato. Het gerecht van deze regio. Burata, insalata en andere lekkere antipasti. Burata lijkt trouwens een beetje op Mozarella, maar is veel romiger. Even niet op de lijn letten dus. Verder staat standaard Tajarin al Ragù op de kaart. Een ultrafijne spaghetti met gehaktsaus. En als nagerecht? Ook dit is een plaatselijke specialiteit: Bonet. Een chocoladeachtig puddinkje. Zelf ben ik dol op semifreddo: een romige bevroren crème of slagroom toetje. Niet zo koud als ijs en zonder kristallen. Vergeet ik bijna de wijn. Van een frisse Roero Arneis tot een fijne Barolo. Ook per glas. Dus genieten to the max!

Naar website

Via XX settembre 18, 12064 La Morra

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?