Castello di Serralunga d’Alba

Loading Als favoriet toevoegen

Wauwfactor met een plus

“Via een wir-war aan straatjes beland je bij het pronkstuk: het kasteel!”

Castello di Serralunga d'Alba

Stap terug in de tijd in Serralunga d’Alba voor een rondleiding door het kasteel.

Castello di Serralunga d’Alba is een veertiende-eeuws adellijk kasteel in het fraaie middeleeuwse dorp Serralunga d’Alba. In 1340 kreeg de rijke bankiersfamilie Falletti het kasteel als leengoed als dank voor hun militaire inzet. Zij waren eveneens eigenaar van Castello Falletti in Barolo. Castello di Serralunga d’Alba was niet alleen een strategisch verdedigingsfront, maar het was eveneens een pronkstuk. De toren werd gebruikt voor waarnemingsdoeleinden. Het was daarnaast vooral een statussymbool. De magnifieke ophaalbrug bekrachtigt dat beeld. De kamers in het palacium hadden een woon- en representatiefunctie. Het palacium is het langgerekte gedeelte van het kasteel. Anders gezegd het middenstuk. Het is rijkelijk gedecoreerd met cassetteplafonds, schouwen en fresco’s. Het uitzicht op de stad vanuit Castello di Serralunga d’Alba is geweldig. Je ziet één grote lappendeken met wijnvelden, bos en dorpjes.

Castello di Serralunga d’Alba

In 1949 is Castello di Serralunga d’Alba aangekocht door Opera Pia Barolo en daarmee staatseigendom. Dit is een stichting opgericht door Markiezin Giulia di Barolo, de laatste erfgenaam van de Falletti familie. Het kasteel fungeerde daarna voornamelijk als pakhuis voor landbouwproducten. Door het beschikbaar stellen als opslagruimte werden boeren in de omgeving geholpen. Nu is het toevertrouwd aan de staat: aan de stichting Barolo & Castles. Zij hebben er een toeristische attractie van gemaakt, dat een bezoek op gezette tijden mogelijk maakt. In Barolo vindt je nog een kasteel van de Falletti’s. Daarin huisvest het Museo del Vino a Barolo. Eveneens een belevenis om te bezoeken. Een andere optie voor een cultureel dagje is een combinatie maken met het schitterende dorp Monforte d’Alba.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Bezoektijden

Zaterdag,  zondag, maandag en alle feestdagen is Castello di Serralunga d’Alba geopend van: 10.30 – 13.30 en van 14.30 en 18.30 uur.

Tijdens bancaire vakanties opent het kasteel eveneens haar deuren op vrijdag. Onduidelijk is, wanneer dat is. In ieder geval niet de vrijdag in de eerste week van augustus toen wij (en een handje vol anderen) voor de gesloten deur stonden. Helaas heb ik het dus niet van binnen kunnen zien, maar de buitenkant is veelbelovend. Een bezoek staat op de planning voor een volgende keer.

Entree € 6,00
Korting Torino + Piemonte card € 3,00
Kinderen tot 18 jaar gratis

Indruk van Castello di Serralunga d’Alba

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?