Lago Maggiore Express

Loading Als favoriet toevoegen

Onvergetelijk avontuur

“Sprookjesachtige rondreis langs bergen, eilanden, stranden en natuur. ”

Lago Maggiore Express

De Lago Maggiore Express. Een te gekke rondreis met de boot en trein. Bergen, strand, eilanden, bos en nog veel meer.

De Lago Maggiore Express staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Je reist namelijk zowel met de trein als de boot. Over het spoor en het water dus.  Je maakt een rondreis vanaf Ticino in Zuid-Zwitserland naar het uiterste puntje van Lago Maggiore in Italië. In anderhalf uur doorkruis je de bergen en valleien van Vigezzo Valei over bruggen en wegen. Romantisch sprookjesachtige taferelen wisselen zich af hierbij met woeste bergachtig landschap.

Rondreis

Na deze indrukwekkende reis over rails stap je over op de boot. De bootreis duurt ongeveer drie uur. Natuurlijk kun je genieten van de schilderachtige kustlijn met mondaine badplaatsen. Je vaart om de Borromeïsche eilanden, de Cannero Kastelen en Brissagio-eilanden heen. Je kunt vervolgens in de verschillende steden en dorpen uitstappen voor een lunch of dorpswandeling. Aan boord van de boot kun je bovenal heerlijk lunchen. Een toeristenmenu is er al vanaf € 15,00. Daarentegen kun je natuurlijk ook aanschuiven op één van de velen terrassen van de kustdorpen.

De route
Van Locarno in Zwitseland reist de Centovallitrein via Itragna en San Maria Maggiore naar Domodossala. Vanuit daar hobbelt de Ferrovia Vigezzina trein verder naar Verbania Fondotoce, Baveno, Stresa, Belgirate en Arona. De Lago Maggiore Express vaart vervolgens langs alle leuke badplaatsen aan de linker- en rechteroever van het meer. Deze te gekke rondreis duurt samenvattend ongeveer 4,5 uur zonder dat je uitstapt.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Tarieven Lago Maggiore Express

Wil je echt op je gemak Lago Maggiore doorkruizen, kies dan voor een tweedaags programma. Je boekt zelf een accommodatie  om te overnachten in één van de plaatsen waar de boot dan wel trein stopt. Bij een tweedaags programma heb je tijd om in ieder geval de leukste dorpen aan Lago Maggiore te bezoeken. Alleen aan reistijd ben je immers als circa 4,5 uur kwijt.

Tarieven

Eén dag: € 34,00 volwassen / € 17,00 kind
Twee dagen: € 44,00 versus € 22,00.
Overnachting: niet inbegrepen

Daarnaast bestaat er een verkorte reis waarbij je Domodossala overslaat.

Een kaartje is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de badplaatsen rond Lago Maggiore.

Indruk van Lago Maggiore Express

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?