Lago Maggiore Express

Loading Als favoriet toevoegen

Onvergetelijk avontuur

“Sprookjesachtige rondreis langs bergen, eilanden, stranden en natuur. ”

Lago Maggiore Express

De Lago Maggiore Express. Een te gekke rondreis met de boot en trein. Bergen, strand, eilanden, bos en nog veel meer.

De Lago Maggiore Express staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Je reist namelijk zowel met de trein als de boot. Over het spoor en het water dus.  Je maakt een rondreis vanaf Ticino in Zuid-Zwitserland naar het uiterste puntje van Lago Maggiore in Italië. In anderhalf uur doorkruis je de bergen en valleien van Vigezzo Valei over bruggen en wegen. Romantisch sprookjesachtige taferelen wisselen zich af hierbij met woeste bergachtig landschap.

Rondreis

Na deze indrukwekkende reis over rails stap je over op de boot. De bootreis duurt ongeveer drie uur. Natuurlijk kun je genieten van de schilderachtige kustlijn met mondaine badplaatsen. Je vaart om de Borromeïsche eilanden, de Cannero Kastelen en Brissagio-eilanden heen. Je kunt vervolgens in de verschillende steden en dorpen uitstappen voor een lunch of dorpswandeling. Aan boord van de boot kun je bovenal heerlijk lunchen. Een toeristenmenu is er al vanaf € 15,00. Daarentegen kun je natuurlijk ook aanschuiven op één van de velen terrassen van de kustdorpen.

De route
Van Locarno in Zwitseland reist de Centovallitrein via Itragna en San Maria Maggiore naar Domodossala. Vanuit daar hobbelt de Ferrovia Vigezzina trein verder naar Verbania Fondotoce, Baveno, Stresa, Belgirate en Arona. De Lago Maggiore Express vaart vervolgens langs alle leuke badplaatsen aan de linker- en rechteroever van het meer. Deze te gekke rondreis duurt samenvattend ongeveer 4,5 uur zonder dat je uitstapt.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Tarieven Lago Maggiore Express

Wil je echt op je gemak Lago Maggiore doorkruizen, kies dan voor een tweedaags programma. Je boekt zelf een accommodatie  om te overnachten in één van de plaatsen waar de boot dan wel trein stopt. Bij een tweedaags programma heb je tijd om in ieder geval de leukste dorpen aan Lago Maggiore te bezoeken. Alleen aan reistijd ben je immers als circa 4,5 uur kwijt.

Tarieven

Eén dag: € 34,00 volwassen / € 17,00 kind
Twee dagen: € 44,00 versus € 22,00.
Overnachting: niet inbegrepen

Daarnaast bestaat er een verkorte reis waarbij je Domodossala overslaat.

Een kaartje is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de badplaatsen rond Lago Maggiore.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?