Piemonte in Italië: grote liefde

Ideale vakantiebestemming

“Mijn grote liefde is Piemonte”

Piemonte in Italië: grote liefde

Piemonte in Italië is niet zo’n bekende regio. Sterker nog, vaak moet ik uitleggen waar het ligt. Piemonte…..eh…is dat Zuid-Italië? Nee dus. Deze prachtregio ligt tegen Frankrijk en Zwitserland aan. De hoofdstad is Turijn en dat zegt de meeste mensen dan wel weer wat. Hoe komt het nou, dat Toscane, Le Marche en Umbrië bekender zijn? Het heeft waarschijnlijk alles te maken met toeristische trekpleisters zoals Florence, Milaan, Siena, Pisa en Lucca. Al is Lago Maggiore een populaire vakantiebestemming en dan zit je in Piemonte.

Wat maakt dat mensen houden van Piemonte in Italië?

We beginnen met het praktische. Piemonte in Italië is goed bereisbaar. Binnen 12 uur kun je vanuit Utrecht op je vakantiebestemming zijn. Bovendien zijn de vliegvelden van Milaan, Genua, Turijn en Nice op slechts 2 uurtjes rijafstand. Daarbij zijn er prachtige vakantieoorden waar je kunt vertoeven. Overnachten tussen de wijngaarden bij een agriturismo, logeren in een middeleeuws klooster of je tentje opslaan in de natuur. Het is allemaal mogelijk.   

Gastronomie

De Italiaanse keuken is geliefd, waar de Piemontese misschien wel de beste is van het land. De slow food beweging kent hier haar oorsprong. Pure gerechten zonder opsmuk. Daarnaast worden hier de beste wijnen geproduceerd. Denk aan de Barolo en de Barbaresco. Uren tafelen en praten over al het moois dat Piemonte in Italië voorbrengt: de grootse hobby van de Piemontese.

Veelzijdigheid

Fietsen door het heuvelachtige landschap, wandelen in de bergen of zwemmen in een meer. Het kan allemaal. In de winter kun je zelfs skiën of snowboarden. Voor de sportieve buitenmens is dit een walhalla. Tuf je liever op een scooter of vind je het heerlijk om bochtjes op de motor te draaien? Ook dat kan. Cultuursnuivers kun eveneens hun hart ophalen. Kerken, paleizen, kastelen en kloosters in overvloed. Al kun je ook gewoonweg genieten van slenteren door straatjes.

Rust

Zijn er nog meer redenen waarom mensen houden van Piemonte in Italië? De warmhartigheid van de mensen, geen massatoerisme, het aangename klimaat, de prachtige vergezichten en tot misschien het allerbelangrijkste: rust. Na een vakantie thuiskomen met een hoofd vol inspiratie en nieuwe energie.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?