Tweede huis

Samen op huizenjacht

“Tante maakt de huizenjacht leuk en minder tijdrovend. ”

Tweede huis

Een tweede huis, toeristisch investeringsobject of permanent verblijf kopen in Piemonte zou leuk moeten zijn. De praktijk leert dat het behoorlijk gedoe is en nogal eens tot frustratie leidt. Dan spreek ik niet alleen uit onze eigen ervaring. Dat heeft verschillende redenen. Het begint met de online presentatie van woningen. Aan de kwaliteit van de fotografie en de gegeven informatie mankeert nogal eens wat. Ook is de locatie veelal fake. Even op Google Maps kijken, werkt dus niet. Bovendien is het aankoopproces, de regelgeving en rol van de Italiaanse makelaar anders. Wat ook niet helpt: Piemonte neemt in populariteit toe. Niet alleen bij Nederlanders, maar ook bij Noren, Denen, Zweden en Amerikanen bijvoorbeeld. Dat drijft enerzijds de prijs omhoog. Anderzijds zijn leuke huizen snel verkocht.

Droomhuis Piemonte

Daar zit je dan op afstand in Nederland. Gelukkig heb ik de oplossing: jouw Italiaanse tante! Ik help bij de zoektocht en vragen rond de aankoop van jouw droomhuis in Piemonte. Ik ken de regio, dus kan je adviseren over de locatie. Ook kijk ik met andere ogen naar een huis. Zonder emotie, vanuit praktisch oogpunt en zo nodig met een commerciële blik. Jouw wensenlijstje bekijk ik daarom kritisch. Waarnaar gaan we op zoek? Vervolgens scan ik de Italiaanse huizensites. Doe je dit zelf, dan bekijk ik desgewenst je huizenselectie. Recentelijk heb ik voor een gezin een long list gemaakt met huizen. Zij hebben deze naast hun eigen lijst gelegd. Daaruit is een short list gefilterd. Ze hadden drie dagen gereserveerd om naar Piemonte te komen. Nu ben ik geen makelaar en wil ik ook niet worden. In dit geval hebben we voor de aankoop een gespecialiseerde Nederlandstalige makelaar ingeschakeld. Afgelopen dagen ben ik samen met het koppel op huizenjacht geweest.

Bijzondere huizen

Het was een enerverend avontuur. We zijn weer in bijzondere huizen geweest waaronder één onverwachts ‘museumbezoek’. Op de parkeerplaats van een begraafplaats hadden we onderling overleg. Volgens de makelaar moesten we dit huis echt zien. Toevalligerwijs bij mij om de hoek. Even gaan kijken? Tja. Een iets te groot project, maar vermakelijk was het wel. We hebben gelijk op z’n Italiaans gegevens uitgewisseld tot hilariteit van het koppel. Allebei krabbelden we wat op een visitekaartje.

Tweede huis

Over het eerste bezochte huis is het koppel erg enthousiast ondanks dat niet alle boxen op groen staan. Soms moet je een compromis maken. Grappig genoeg, heb ik dit huis voor ze opgeduikeld. Ze laten nu alle indrukken bezinken. Bovendien hebben de kinderen ook inspraak bij de aankoop van een tweede huis. Een eventuele derde bezichtiging voor een bouwkundige check verzorg ik voor ze. Dan hoeven ze niet speciaal naar Italië af te reizen. Daarnaast staan er nog andere huizen op de shortlist. Ook deze bezichtiging kunnen ze aan mij uitbesteden. Verder heb ik lijntjes uitgegooid om huizen op het vizier te krijgen voordat ze op de markt komen.

House hunter

Mijn Italiaanse tante als house hunter. Ik had het vooraf niet kunnen bedenken. Maar ondernemerschap heeft ook te maken met het zien van behoefte en daar invulling aangeven. Ik heb er lol in. Dus zoek je een tweede huis, vakantiehuis of wil je wonen in Piemonte, ik help je met plezier.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?