Verbouwing

Komt het ooit goed?

“Schouders recht en doorgaan.......”

Verbouwing

De verbouwing…..hoever staan we? Dikke pech. Voor de tweede keer. Nog altijd zijn we niet gestart met de verbouwing van onze wijnboerderij. Na de wanprestaties van de geometra heeft het bureau waaraan hij verbonden was aangeboden om de werkzaamheden zonder kosten opnieuw te doen. De architect die met hem samenwerkte, heeft ons project opgepakt.

Computo metrico

Dat betekende opnieuw naar de tekeningen kijken, want die waren nog niet goed. Er klopte van alles niet. De tekeningen moeten immers kloppen voordat je start met de verbouwing. Daarnaast een nieuwe computo metrico (bestek) opzetten die nodig is voor het aanvragen van vergunningen en offertes bij bouwbedrijven. Om zelf grip te krijgen op de hele situatie, heb ik in sterk vereenvoudigde vorm een bestek opgezet met per ruimte in het huis een omschrijving van de werkzaamheden met daaraan gekoppeld de uitvoerder (elektricien, loodgieter, timmerman, etc.). Een solide basis waardoor het maken van een nieuwe computo metrico niet zo moeilijk meer zou zijn. Dachten we…..

Onwerkbaar

De praktijk blijkt grilliger. De computo metrico ligt er, maar het is wederom een onwerkbaar document. Onnodige en dure oplossingen en werkzaamheden waarom we niet gevraagd hebben. Bovendien is het document nog steeds onvolledig. Dit alles zonder acht te slaan op ons budget. Ook blijkt het ontwerp te rammelen: bepaalde zaken zijn bouwkundig gewoonweg onuitvoerbaar. Lang verhaal kort. We hebben het drastische besluit genomen om te stoppen met het bureau. Het is een gebed zonder einde dat al 11 maanden duurt. We hebben een bouwbegeleider in de hand genomen en een nieuwe architect. Kortom, we starten opnieuw. De bouwbegeleider kent de deadline en ons budget. We gaan zien wat we kunnen realiseren.

Verbouwing start…ooit

Gelukkig ben ik gezegend met een onbezorgde instelling en heb ik een harde kop. Ik heb het volste vertrouwen dat bepaalde zaken goed komen. Ook dit. Dus actie ondernemen en door. Natuurlijk is het een flinke domper, maar we weigeren allebei om er grimmig over te worden. We focussen op andere zaken, zoals het opzetten van new business en genieten al het moois dat er op ons pad komt.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?