Vergunning afgewezen

Een klein detail is een deal breaker

“Geduld. Heel veel geduld. En dan komt het goed. ”

Vergunning afgewezen

Vergunning afgewezen. Wat is er aan de hand? We zijn zo zorgvuldig geweest bij het opstellen van de plannen voor onze Bed & Wine Casa di Mia Zia. We hebben ons aan alle regels van de comune en UNESCO-commissie gehouden. Zwembad moet een paar meter naar rechts. Oké, prima. Geen toilet bij de ingang van de cantina. Oké, prima. Geen balkon in de porticato (terrasoverkapping). Oké, jammer. Maar prima. De geomtra heeft onze eerste plannen namelijk getoetst bij de comune en commisie voordat we de vergunningaanvraag ingediend hebben. 

Vergunningaanvraag

Voor de vergunningaanvraag stelt de geometra een computo metrico op. Dit is vergelijkbaar met een bestek. Een dik boekwerk van ruim 100 pagina’s met tekeningen en omschrijving van de werkzaamheden. De tekeningen bestaan uit de huidige situatie en de gewenste situatie. Met het opstellen van de computo metrico zijn we een aantal weken bezig geweest, inmiddels is het versie 5.

Vergunning afgewezen

Versie 5 is naar de comune en de commissie gestuurd. Na nog geen 2 weken kwam hij onverrichter zake retour. Suite Erbaluce krijgt een porticato. Dat is een terrasoverkapping. Die porticato voldeed niet aan de eisen. Gelieve u te houden aan de richtlijnen. Wij verzoeken u de porticato aan te passen volgens de vereisten. Anders gezegd: zoek het uit. Ook is de kleur wit voor het huis niet akkoord. Nu moet je weten, dat wit een hele gangbare kleur is voor huizen hier. Dus geen idee, waarom het afgewezen is. Ook de reden waarom de porticato niet volgens de richtlijnen is, was volstrekt onduidelijk. Onze geometra heeft de documentatie nagespeurd, een collega geraadpleegd, maar ze kwamen er in eerste instantie niet uit. Drie dagen nadat de vergunning afgewezen was, had hij het euvel gevonden. De pilaren moesten gepleisterd worden. Klein detail, maar genoeg voor een afwijzing.

En door

We zitten weer in de molen. Wit is wit, dus dat kan geen probleem zijn. We wachten het weer af. Gemiddeld duurt de vergunningaanvraag een maand tot twee maanden. Ondertussen hebben we bouwbedrijven uitgenodigd om een offerte uit te brengen. De binnenzijde mag je vergunningvrij verbouwen, daarvoor heb je alleen meldingsplicht. Ik hoop zodoende dat we binnen een week of twee, drie kunnen starten.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?