Verhuizen naar Italië

Ik vertrek naar Piemonte

“Logeren bij Mijn Italiaanse tante? We gaan op zoek naar een droomplek”

Verhuizen naar Italië

Verhuizen naar Italië. We maken onze droom waar! Waarom willen we emigreren? De levenskwaliteit achten wij in Italië beter. Piemonte heeft hierbij ons hart gestolen. De omgeving, de gastronomie, de mensen….we worden er blij en gelukkig van. Verhuizen naar Italië. Zo’n stap neem je desondanks niet zomaar. Bovendien willen we er geen ‘Ik vertrek- verhaal’ van maken. We pakken het solide aan en maken geen overhaaste stappen. Het afgelopen jaar hebben we het plan eerst goed in laten dalen. Is dit wat we willen? En wat willen we dan?

Droomplek

Het vertrekpunt is Mijn Italiaanse tante. Want welke Italiëliefhebber wil geen Italiaanse tante hebben? Zij weet de leukste plekken in Piemonte en je kunt er bovendien logeren. De tante is er, nu haar eigen logeerplaats nog. Deze komt naast alle andere geweldige accommodaties op deze website te staan, want we blijven Piemonte op deze manier promoten. Wat is onze droomplek? Een huis met gastenverblijven in of rondom het Unescogebied. Bij voorkeur in de denkbeeldige cirkel van Asti tot Bra, Monforte d’Alba en Canelli. Met een fantastisch uitzicht op de wijnranken. Daarnaast dichtbij een dorp. En verder met voldoende privacy voor de gasten en onszelf.  

Verhuizen naar Italië

“Oh je gaat een B&B starten?” Het wordt geen B&B. Want eerlijk gezegd, ben ik niet van de ontbijtjes maken. Jarenlang heb ik gasten ontvangen in mijn vergaderlocatie. Dat was superleuk. Maar ‘midden in de nacht’ opstaan om ontbijtjes in elkaar te knutselen…niet mijn ding. Ik ben van het entertainment, zeg maar. In oktober gaan we huizen kijken. Spannend! Verhuizen naar Italië zal overigens nog wel even duren. De koop van een pand in Italië is wat complexer dan in Nederland. Bovendien moet het echt naar ons zin zijn. Liever zonder grote verbouwing. We zoeken dus geen bouwval. Op de Italiaanse Funda (Idealista en Immobiliare) hebben we onlangs vijf pareltjes geselecteerd. Een zeer vermakelijke bezigheid trouwens, dat online huizen kijken. Hoe dan ook, de bezichtigingen staan gepland. Verhuizen naar Italië komt daardoor steeds dichterbij.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?