Wijnboer

Op naar de wijnboer: nieuw levensgeluk in de wijngaard

“De liefde voor de wijngaard en het ambacht”

Wijnboer

‘Ping’. Mijn Whatsapp. Het is Loris, de wijnboer van de overkant. Ze hebben een nestje met jonge vogeltjes gevonden tussen de bladeren van een wijnrank. Of ik even wil komen kijken, want het is in het gedeelte van de wijngaard schuin voor mijn huis. Ik laat alles uit mijn handen vallen en stap de hitte in. Tuurlijk wil ik dit jonge grut aanschouwen. Pa Giachino en Loris komen me met ontbloot bovenlijf tegemoet. Samen met zus Veronica zijn ze druk met snoeien. Het heeft de afgelopen weken aanhoudend geregend, dus ze moeten een inhaalslag maken. We drentelen naar het nestje. Piepend nieuw levensgeluk. Snel vouwen de bladeren weer dicht, zodat we de natuur niet verder verstoren. Trots kijkt Pa me aan: “de pimpelmeesjes voelen zich zo op hun gemak in onze wijngaard dat ze hier een thuis hebben gemaakt. Dat is toch prachtig?”

Wijnboer

Je ziet en voelt de liefde van deze wijnboerenfamilie voor hun werk. Daarmee zijn ze dag en nacht bezig om voor ons de mooiste wijnen te produceren. Ook de andere broer Oscar, moeders en opa van in de negentig zijn terug te vinden tussen de wijnranken. Eén van de redenen voor het opzetten van Mijn Italiaanse tante was de vraag van wijnboer Enrico Orlando. “Kun jij helpen om de wijnboeren in Piemonte te promoten? Wij zijn daar zelf niet zo goed in.” Op Mijn Italiaanse tante krijgen ze een podium. Ook breng ik wijnliefhebbers naar de kelders en de wijngaard om kennis te laten maken met het ambacht en om de wijnen te proeven.

Samen

Gelukkig ben ik niet de enige die zich voor de wijnboeren inzet. Op ONWINE wijnplatform kun je direct een doosje wijn bij de wijnboer bestellen. ONWINE regelt het transport en zorgt voor de fiscale afhandeling. De wijnboer bepaalt zelf zijn prijs en het aanbod. Zo houdt een wijnboer een eerlijke prijs over voor de wijn die jij rechtstreeks koopt. ONWINE en Mijn Italiaanse tante hebben de handen in één geslagen om samen de boeren vooruit te helpen.

ONWINE

Groot voordeel voor jou? Ben je in Piemonte geweest bij een wijnproeverij, heb je een wijnrank geadopteerd of een fijn glas wijn gedronken in een restaurant van een van de aangesloten wijnboeren? Dan kun je deze wijn nabestellen lekker vanuit je luie stoel in Nederland. Aan mij de schone taak om Piemontese wijnboeren te vertellen over deze unieke mogelijkheid.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?