Torens, kastelen en kerken.

Loading Als favoriet toevoegen

Het hart van Monferrato

Beleef Murisengo in de Piemonte

Murisengo is een klein dorp met zo’n 1525 inwoners in de provincie Alessandria in het wijngebied Monferrato. Het eerste officiële document gaat terug naar 940 als Gambertus di Munesingo, vazal van graaf Umberto di Asti deelneemt aan de placito van Asti.

Murisengo is een ideale uitvalbasis om Piemonte te ontdekken. Vanuit hier ben je zo in Asti, Turijn of Alessandria. Het dorp zelf heeft een aantal mooie monumenten. Het bekendste monument van Murisengo is il Castello en la Torre Merlata. Beide stammen uit de middeleeuwen.

Middeleeuws

Op de gipsgroeve in de regio San Pietro vind je een schitterend amfitheater dat in 2019 volledig gerestaureerd is. Hier vinden sindsdien weer theatervoorstellingen in de open lucht plaats. De plek is verder herkenbaar door de toren van San Pietro, een overblijfsel van de kerk uit circa 1300. De kerk is destijds herbouwd, maar wederom verwoest. Je kunt de toren bezichtigen. Vanuit daar heb je een fantastisch uitzicht over de landschappen van Monferrato.

La Pirenta

Verder heeft het dorp aan het oosten een zwavelhoudende bron ‘La Pirenta’. Het is afkomstig van een tufsteenachtige kalkhoudende grond. Ooit werd het voor therapeutische doeleinden gebruikt als belangrijk kuuroord. Tegenwoordig zijn de basins niet meer zichtbaar, enkel de neogotische fontein uit 1859. Tot slot zijn er vele kerken om te bezichtigen, daarvan verschilt Murisengo niet veel van elk ander Italiaans dorp.

Zien

Bezoek één van de vele kastelen in de regio

Doen

De wandelschoenen aan of de fietskleding. Ontdek de regio.

Beleven

Op truffeltocht met een truffeljager.

Monferrato

Monferrato is een wijnbouwgebied dat samen met Langhe-Roero behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Het landschap is schilderachtig. Een groene lappendeken met wijngaarden en landhuizen. Bij goed zicht zie je de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Wij hebben gelogeerd bij Canonica di Corteranzo. Een wijnboerenfamilie met een prachtig oud jachthuis op een berg. Zo zijn er veel idyllische plekken waar mooi wijn, lekker eten en rust samenkomen. Culinair gezien zit je hier uitstekend. Geniet van één van de Piemontese gerechten: Vitello Tonato, Robiola di Roccaverano (geitenkaas), grissini (broodstengels) of iets met truffels of paddenstoelen. In de lokale restaurantjes eet je top. Is bij je agriturismo een restaurant aanwezig, ga dan toch een keer in een dorp of stad in de regio eten. Laat je verrassen!

Bezienswaardigheden

  • Il Castello e la Torre Merlata
  • Chiesa Parrocchiale di Sant’Antonio Abate
  • Chiesa Parrocchiale di San Candido
  • Chiesa di San Michele
  • Torre di San Pietro
  • Anfiteatro
  • Fontana ‘La Pirenta’

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?