Donna Selvatica

Loading Als favoriet toevoegen

Smullen! Genieten! En meer. Gastvrijheid ten top.

“Een grote glimlach vanwege het uitzicht, de wijnen, het eten en de leuke bediening”
Neive

Donna Selvatica

Donna Selvatica…de wilde vrouw.  Zijn wie je bent. Maak mooie herinneringen met je dierbaren in dit toprestaurant op de heuvels van de Langhe.

Aan Donna Selvatica, het restaurant van Borgo Vecchio, koester ik denkwaardige momenten. Na een uitgebreide wijnproefsessie bij Il nido della Cinciagella belandden we bij Donna Selvatica. Een kat lag gemoedelijk in haar mandje buiten het restaurant. De wijn had al wat invloed op onze gemoedstoestand. Dus we waren toe aan eten. Wellicht herkenbaar ;-). Het restaurant doet enigszins chique aan. Marmer op de vloer. Ingedekte tafels met tafellinnen. Kasten met eigen gemaakte grappa’s.

We werden uiterst vriendelijk begroet. De ober was oprecht en geïnteresseerd. ‘Ach, je bent bij mijn neef Luca geweest?’ Maar een glas wijn kan er toch nog wel bij?’ Tuurlijk. Ik nam een Tajaran Ragù met truffels. Een specialiteit uit Piëmonte. Ik heb nog nooit zo’n berg truffels op de lekkerste tajarin ooit gehad. Legendarisch! Na de lunch zette de ober twee flessen huisgemaakte limoncello op tafel. Deze moesten we zeker even proeven! Met een grote glimlach vertrokken we.

Naar website

Wijnfeest

Alsof het zo gepland was. De volgende keer dat wij bij Donna Salvatica gingen eten, was het opnieuw na een wijnproeverij. Deze keer bij Ca’ Richeta Enrico Orlando. De stemming was vergelijkbaar als de vorige keer. De ober herkende ons meteen, ook al was het een jaar later. ‘Wat leuk dat jullie er weer zijn’. Je treft ons wederom met wat wijn achter de kiezen. ‘Zo hoort dat in Piemonte. Ik doe hetzelfde na mijn dienst. Flesje dan maar?’ Deze keer zaten we buiten op het terras. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de wijnvelden. Opnieuw hebben we verrukkelijk gegeten.”

Culinaire bom

Als je indruk op vrienden wilt maken, dan neem je ze natuurlijk mee naar Donna Selvatica. Het heerlijke eten, de mooie wijnen, het schitterende uitzicht én vooral de humor van de obers maken een etentje onvergetelijk. Speciaal voor ons was het prieeltje gereserveerd. Private dining. Bukken voor je tas? Niet nodig. Je handtas zetten ze galant op een doos wijn.

Enige keuzestress kregen we bij de selectie van de wijn. Wat gaat het worden? Uiteindelijk werd het een fluweelzachte Nebbiolo. De gerechten waren verfijnd, smaakvol en tongstrelend. Bij de koffie de gebruikelijke limoncello en een hele reeks aan liquori en grappa’s. Geen wijnproeverij vooraf deze keer, maar een drankproeverij achteraf.

Via Rocca 13, 12052 Neive

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?