Donna Selvatica

Loading Als favoriet toevoegen

Smullen! Genieten! En meer. Gastvrijheid ten top.

“Een grote glimlach vanwege het uitzicht, de wijnen, het eten en de leuke bediening”
Neive

Donna Selvatica

Donna Selvatica…de wilde vrouw.  Zijn wie je bent. Maak mooie herinneringen met je dierbaren in dit toprestaurant op de heuvels van de Langhe.

Aan Donna Selvatica, het restaurant van Borgo Vecchio, koester ik denkwaardige momenten. Na een uitgebreide wijnproefsessie bij Il nido della Cinciagella belandden we bij Donna Selvatica. Een kat lag gemoedelijk in haar mandje buiten het restaurant. De wijn had al wat invloed op onze gemoedstoestand. Dus we waren toe aan eten. Wellicht herkenbaar ;-). Het restaurant doet enigszins chique aan. Marmer op de vloer. Ingedekte tafels met tafellinnen. Kasten met eigen gemaakte grappa’s.

We werden uiterst vriendelijk begroet. De ober was oprecht en geïnteresseerd. ‘Ach, je bent bij mijn neef Luca geweest?’ Maar een glas wijn kan er toch nog wel bij?’ Tuurlijk. Ik nam een Tajaran Ragù met truffels. Een specialiteit uit Piëmonte. Ik heb nog nooit zo’n berg truffels op de lekkerste tajarin ooit gehad. Legendarisch! Na de lunch zette de ober twee flessen huisgemaakte limoncello op tafel. Deze moesten we zeker even proeven! Met een grote glimlach vertrokken we.

Naar website

Wijnfeest

Alsof het zo gepland was. De volgende keer dat wij bij Donna Salvatica gingen eten, was het opnieuw na een wijnproeverij. Deze keer bij Ca’ Richeta Enrico Orlando. De stemming was vergelijkbaar als de vorige keer. De ober herkende ons meteen, ook al was het een jaar later. ‘Wat leuk dat jullie er weer zijn’. Je treft ons wederom met wat wijn achter de kiezen. ‘Zo hoort dat in Piemonte. Ik doe hetzelfde na mijn dienst. Flesje dan maar?’ Deze keer zaten we buiten op het terras. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de wijnvelden. Opnieuw hebben we verrukkelijk gegeten.”

Culinaire bom

Als je indruk op vrienden wilt maken, dan neem je ze natuurlijk mee naar Donna Selvatica. Het heerlijke eten, de mooie wijnen, het schitterende uitzicht én vooral de humor van de obers maken een etentje onvergetelijk. Speciaal voor ons was het prieeltje gereserveerd. Private dining. Bukken voor je tas? Niet nodig. Je handtas zetten ze galant op een doos wijn.

Enige keuzestress kregen we bij de selectie van de wijn. Wat gaat het worden? Uiteindelijk werd het een fluweelzachte Nebbiolo. De gerechten waren verfijnd, smaakvol en tongstrelend. Bij de koffie de gebruikelijke limoncello en een hele reeks aan liquori en grappa’s. Geen wijnproeverij vooraf deze keer, maar een drankproeverij achteraf.

Via Rocca 13, 12052 Neive

Indruk van Donna Selvatica

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?