Osteria d’la Sternia

Loading Als favoriet toevoegen

Leuk, lekker en gastvrij

Adresgegevens
Via Villanuova 4, 14053 Canelli
“Romantisch tafelen in pittoresk restaurant”
Canelli

Osteria d'la Sternia

Een nieuwe liefde is geboren

Samen met vriendin Veronique lopen we in een kronkelstraatje in Canelli op de Strada degli Innamorati. Canellli is de stad van de beroemde Piemontese bubbelwijn Spumante en de Cattedrali Sotteranne. ’s Middags heeft Veronique fantastisch geluncht bij Osteria d’la Sternia. Met veel plezier gaat ze op herhaling om met ons te dineren. Het gezellige terrasje werkt uitnodigend, maar het is te koud om buiten te zitten. Ik doe de deur open….helaas is het donker. Het pittoreske restaurant ziet er sfeervol uit, jammer, gesloten. Het is immers 20.00 uur, Italiaanse etenstijd. Of toch niet?

Osteria d’la Sternia

Ik loop naar binnen bij Osteria d’la Sternia en zie een dame aan de poets. Zijn jullie gesloten? Het blijkt de eigenaresse Sonia. Ze laat weten dat ze maar met z’n tweeën zijn. Ik begreep uit haar verhaal het niet kon. Ze ziet mijn teleurstelling. Nieuwsgierig komt haar man Marco uit de keuken. “Wanneer willen jullie eten?” Nu? “Oké, schuif maar aan”. Hij vertelt dat ze sinds deze week net geopend zijn. Hij is benieuwd naar onze afkomst. “Ah, Olland, ik heb vroeger in Amsterdam gewerkt bij een Italiaan.” Uiteraard wil ik weten waar.  “Hij noemt de naam (sorry vergeten welke) aan de Da Costa”. Wat grappig, ik heb bij de Kinkerstraat gewoond. En zo zie je weer, hoe klein de wereld is.

Naar website

Gastvrij

Vervolgens laat hij trots een fles Jenever zien. Deze neemt zijn goede vriend uit Nederland altijd voor hem mee. Hij prefereert Jenever boven grappa omdat het zachter van smaak is. Sonia schenkt ons ondertussen een Spumante van het huis in en rijkt de menukaarten uit. Op de menukaart prijkt een typisch Piemontees viergangenmenu voor het vriendelijke bedrag van 26 euro. Mogen we dit menu? Kan dat? “Mijn man Marco organiseert dat.” We kiezen er een mooie wijn van wijnhuis Michele Chiarlo bij. Ondertussen wordt de rooie kater op de barkruk wakker. Hij begroet ons vriendelijk en kuiert daarna naar buiten. De gerechten worden vervolgens in een prettig tempo uitgeserveerd.

Menu

We beginnen met een Vitello Tonnato. Heerlijk smaakvol. Daarna een agnelotti del plin. Huisgemaakte pasta en dat proef je. Daarna de klassieker Spalla di manzo Brasato al Barbera, gestoofd vlees met groenten. Als laatste gang mogen we een nagerecht kiezen uit de dessertkast. Ohhhh, wat een feest. Iedereen neemt iets anders. Veronique kiest voor aardbeien met een glaasje Moscato d’Asti. Een ander beroemde mousserende wijn uit Piemonte. We drinken nog een espresso met een glas grappa. We rekenen met een grote glimlach af. Dan komt Marco uit de keuken. Uiteraard moeten we samen nog een glaasje Jenever drinken. Het schenkt de laatste bodem uit zijn fles om onze ontmoeting te vieren. Wat een gastvrijheid! We hebben er een nieuwe liefde bij. Voor ons ligt Osteria d’la Sternia op de juiste plek: de route van de geliefden.

Via Villanuova, 4, 14053 Canelli AT

Indruk van Osteria d’la Sternia

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?